BUTY DLA 95kg

imarcel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Proszę o pomoc.
Jakie buty dla 95kg + płaskostopie? Przeznaczenie to nabijanie km , wolne rozbiegania , asfalt , szutr.
PKO
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to tutaj chyba szukasz combo stability + przyzwoita amortyzacja, czyli do głowy przychodzą:
- Brooks Glycerin,
- Puma ForeverRun NITRO,
- Asics Gel-Kayano,
- Saucony Tempus,

Specjalnie nie podawałem cyferek modeli, osobiście celowałbym w roczniki 2021 / 2022, ceny nowych zabijają, choć promocje zawsze można trafić jak się jest cierpliwym (Tempusy np. były przez chwilę za ok. 200zł na Zalando Lounge).

Uważałbym na modele z niską/przeciętną amortyzacją (np. Saucony Guide), ważę praktycznie tyle samo i jak zaszaleję w Saucony Ride (a to odpowiednik Guide, tylko bez stabilizacji) to czuję to w nogach następnego dnia.
imarcel
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

przeglądam oferty tych modeli butów i ufff, ceny kosmos. Mam dylemat co wybrać. Do tej pory biegam i polubiłem się z sauconami ( ride , freedom , nawet kinvara ) . Jednak pod koniec ubiegłego roku zaczęły się problemy przeciążeniowe, pas zewnętrzny , lędźwie . Parę osób sugerowało mi że problemem moim są źle dobrane buty jak na moją wagę, posturę . Jestem w kropce.
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytanie też ile jesteś w stanie dać, w outlecie Asics jest Kayano 28 za 530zł, które zbija się na 477zł jak się dołączy do AsicsONE (za darmo). Nadal sporo, ale nie jest to już taki kosmos jak za nowy model.

Generalnie te buty z systemem stabilizacji (a z tego co wiem właśnie to się dobiera przy płastkostopiu/pronacji) są dość drogie, niestety.

Zerknąłbym też na New Balance 860 lub Vongo v5, choć tutaj raczej trzeba poczytać opinie, nie wiem jak wypadają (strzelam że dobrze, bo NB jako marka ma sporo bardzo udanych modeli).
OnTheRunShoesSF
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
Kontakt:

Nieprzeczytany post

imarcel pisze: 15 mar 2023, 11:52 Cześć.
Proszę o pomoc.
Jakie buty dla 95kg + płaskostopie? Przeznaczenie to nabijanie km , wolne rozbiegania , asfalt , szutr.
Jesli przy pkaskostopiu masz dodatkowo luzny staw skokowy i jakiekolwiek bole to polecam:
Brooks Beast 20
Brooks Addiction GTS15
NB940
Hoka Gaviota 4
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ