Katarzyna Zdziebło przed Mistrzostwami Europy
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Jak zmieniło się życie podwójnej medalistki Mistrzostw Świata? Jak wygląda jej trening, przygotowania i czy w ogóle uwzględnia bieganie w swoim planie treningowym?
https://bieganie.pl/sport/katarzyna-zdz ... ychicznie/
A już jutro Kasia Zdziebło startuje na 20km w chodzi podczas Mistrzostw Europy w Monachium. Trzymamy kciuki za udany start!
https://bieganie.pl/sport/katarzyna-zdz ... ychicznie/
A już jutro Kasia Zdziebło startuje na 20km w chodzi podczas Mistrzostw Europy w Monachium. Trzymamy kciuki za udany start!
- pawo
- Wodzirej
Kocham panią, Pani Kasiu.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czytam, że biega dla relaksu. I nawet nie obawia się, że to jej zepsuje technikę chodu. Bieganie nie obciąża też stawów. Ciekawe.
- Jelon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39.49 (chodem:)
- Kontakt:
Chód sportowy powoduje mimo wszystko trochę większe napięcia, niż bieganie. Polecam przejść szybko chociaż 100 m, od razu czuć różnicę. Tutaj trzeba nauczyć się dość skomplikowanej techniki i dołożyć do tego wytrzymałość. Dużą różnicą jest też czas trwania treningów, w chodzie zawsze jest to dużo dłużej. Zresztą Kasia wspominała, że to relaks przede wszystkim psychiczny.
Keep walking...
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
- pawo
- Wodzirej
Kciuki trzymacie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja trzymam oczy, bo nie wyrabiam.
Przeca to jest kompletnie na odwrót. Jelon mówi o skomplikowanym ruchu. Jasne, ale można go sprowadzić do prostej maksymy. Jak najbardziej kasować naturalne reakcje ciała. Bo inaczej pojawia się sprężynowanie, lot i ban. Bardziej rygorystycznie jest już tylko na forum.
Przeca to jest kompletnie na odwrót. Jelon mówi o skomplikowanym ruchu. Jasne, ale można go sprowadzić do prostej maksymy. Jak najbardziej kasować naturalne reakcje ciała. Bo inaczej pojawia się sprężynowanie, lot i ban. Bardziej rygorystycznie jest już tylko na forum.
- pawo
- Wodzirej
Żadnej się to nie udaje w 100%, wszystkie biegną, tylko niektóre mniej.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
i szkoda, że jest tu duża uznaniowość sędziów - trzeba się uczyć oszukiwać oko jak piłkarze nurkują
szansę widzę w czipie yacoola i automatyzacji pomiaru
- pawo
- Wodzirej
Gratulacje i to duże.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
super choć Niemka cisnęła z tyłu a tu groźba kary z tyłu głowy i byłoby po medalu - super sezon dla Kasi
- pawo
- Wodzirej
Tak się zastanawiam i chyba nie. Nie znam się na chodzie ale zdaje mi się, że byłoby to piękna katastrofa.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Chód musiałby wtedy gwałtownie zwolnić przyznając, że jest formą kalekiego biegu i tym samym zająć należne mu miejsce w lokomocyjnej hierarchii. Ale do tego nie potrzeba czujników. Wystarczy dowolne slow mo, żeby zakwestionować całe to zbiegowisko.
- pawo
- Wodzirej
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ta dyscyplina trzyma się kupy na jednym zapisie, godząc się na uznaniowość.
- pawo
- Wodzirej
Nie wiem, nie znam się i nie chcą dlatego drążyć, chociaż spałem w jednym łóżku z dwukrotnym olimpijczykiem płci męskiej w chodzie.