Kulka nie pobiegnie w Dębnie. Lisowska awaryjnie powołana do Peru
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Wymieniani w ścisłym gronie faworytów mistrzostw Polski w maratonie Szymon Kulka oraz Aleksandra Brzezińska jednak nie pobiegną w Dębnie. Jak poinformował nas koordynujący poczynania wojskowych biegaczy Henryk Szost, mistrzyni Polski Aleksandra Lisowska wystartuje na majowych Wojskowych Mistrzostwach Świata w Peru.
Skomentuj artykuł "Kulka nie pobiegnie w Dębnie. Lisowska awaryjnie powołana do Peru" https://bieganie.pl/sport/kulka-nie-pob ... a-do-peru/
Skomentuj artykuł "Kulka nie pobiegnie w Dębnie. Lisowska awaryjnie powołana do Peru" https://bieganie.pl/sport/kulka-nie-pob ... a-do-peru/
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
Wiadomo. Nie można krytykować systemu. Bo jak wszyscy wiemy:
"Mając najlepszych sportowców jako ambasadorów potwierdzamy, że sprawność fizyczna, jako jedna z głównych cech określających polskiego żołnierza, jest nie tylko założeniem, ale rzeczywistością."
Płk T. Bartkowiak
Biegi długie na fb: https://www.facebook.com/Biegi-długie-112451610619803/
Instagram: www.instagram.com/run_life1/
-
- Zaprawiony W Bojach
Rozwiązanie czego? Mógłbyś sprecyzować jaki jest problem to wtedy spróbuję coś wymyślić?
Ps. Bo problemów z tym związanych jest wiele
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Ale to Ty widzisz problem lub problemy więc ja pytam jakie widzisz rozwiązanie lub rozwiązania.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2022, 20:36 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Reprezentowanie wojska, policji czy innych służb przez wielu sportowców na świecie wciąż jest dla mnie niezrozumiałe, a wywiad z płk Bartkowiakiem na bieganie.pl tylko mnie utwierdził w przekonaniu, że jest to coś niepotrzebnego.
Nie ważne przez jaki organ państwowy te pieniądze będą przechodzić to tak samo są to pieniądze podatników, a finansowanie sportowców przez organy nie specjalizujące się w tej dziedzinie tylko zwiększa niepotrzebnie koszty.
To stwierdzenie pułkownika najlepiej obrazuje absurd tego systemu:
"Mając najlepszych sportowców jako ambasadorów potwierdzamy, że sprawność fizyczna, jako jedna z głównych cech określających polskiego żołnierza, jest nie tylko założeniem, ale rzeczywistością."
Czyli poziom profesjonalnych sportowców w danej służbie pokazuje, że mundurowi są rzeczywiście sprawni? To by znaczyło, że Ugandyjczycy mają najsprawniejszych policjantów na świecie z Joshuą Cheptegeiem na czele, który ma rangę "Assistant Superintendent of Police".
Jak ktoś myśli, że takie podejście działa w praktyce to chyba już nie dam rady go inaczej przekonać.
Zamiast utrzymywać/wspierać finansowo zawodników przez wojsko można by przeznaczyć część tych środków na edukację i wsparcie sportowców między innymi w dziedzinie mediów. Np zapewnić pomoc specjalistów od social mediów, marketingu oraz fotografów czy filmowców, którzy pomogliby wypromować się sportowcom, nauczyliby ich jak korzystać z mediów społecznościowych, a przez to zapewnili sportowcom (lepsze) umowy sponsorkie czy też umożliwi budowanie własnej marki --> zakładanie własnych teamów/grup treningowych. Zawodnicy często nie ogarniają współczesnych mediów, a tutaj w dzisiejszym sporcie mogą się kryć największe pieniądze. Niektórzy są w stanie sami się tego nauczyć i znaleźć osoby do współpracy czego przykładem jest Jimmy Gressier, który już od kilku lat działa razem z fotografem i filmowcem Julienem Garvi, ale wiekszość bardzo słabo sobie z tym radzi.
Dlatego zamiast trzymać ich w tym bezsensownym systemie, który wymaga od nich startów na jakichś wojskowych zawodach, które nie interesują sportowców, ani kibiców, można by ich przygotować do zawodu jakim jest bycie profesjonalnym sportowcem w dzisiejszych czasach i ułatwić im dojście do takiego poziomu zarobków, które pozwoli im sterować swoją karierą w jak najlepszy sposób.
Ps. Jest to oczywiście tylko kilka propozycji, ale myślę, że pokazuje trochę kierunek, w którym mogłoby to iść.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
A widzisz, ja ten kierunek pokazywałem naocznie zawodnikom i trenerom, uświadamiałem o tym środowisko sportowe w Wielkopolsce ale taki Gasper czy yacool wyśmiewają takie działania i błaznują latami na forum.
Niestety do wielu to nie dociera i w ten sposób minęło 10 lat a oni tj. wielu zawodników i trenerow z województwa została w miejscu a tacy niby pasjonaci jak Gasper czy yacool dalej tkwią w swoim grajdolku.
Wyobraź sobie ,że ja o tym mówiłem, pokazywałem i uczyłem ale chyba stwierdzili, że to za mądre i że to niemożliwe....i tak minęły lata i zostało po staremu.
Gasper gada oczywiscie głupoty ale za mojej kadencji była m.in największa więź mediów z zawodnikami, trenerami, klubami i związkiem. Promocja lekkiej była najwieksza od lat, oczywiście mówię tu o lokalnych działaniach bo działałem w moim województwie.
A taki Gasper będzie bezczelnie to podważał ;)ani przed moja kadencją ani po mojej kadencji nie było takich konferencji promujących olimpijczyków i młode talenty. Do był krok do pozyskiwania sponsorów i partnerów.
Dzięki wielu działaniom udało się przekonać Ministerstwo Sportu do umieszczenia hali sportowej w Poznaniu na 1 miejscu potrzeb infrastrukturalnych w Polsce.
Itd.... gdybym miał opisać ile kłod pod nogi rzucano i jak pseudospołecznicy zablokowali budowę hali to tygodnia by nie starczyło.
Dlatego to co czasami posze Gasper na temat Wzla to stek bzdetów bo nie ma o niczym pojęcia.
Starczy na tą chwilę;) jeszcze dodam ,że przed całym gremium trenerów z województwa uświadamiałem, ze albo teraz powstanie hala albo juz zapomnijcie o tym.
Od tego czasu minęło 6 lat....juz dawno na tej hali byśmy biegali a amatorzy mieliby cały wachlarz zajęć zimą pod dachem pod okiem również trenerów LA.
Niestety do wielu to nie dociera i w ten sposób minęło 10 lat a oni tj. wielu zawodników i trenerow z województwa została w miejscu a tacy niby pasjonaci jak Gasper czy yacool dalej tkwią w swoim grajdolku.
Wyobraź sobie ,że ja o tym mówiłem, pokazywałem i uczyłem ale chyba stwierdzili, że to za mądre i że to niemożliwe....i tak minęły lata i zostało po staremu.
Gasper gada oczywiscie głupoty ale za mojej kadencji była m.in największa więź mediów z zawodnikami, trenerami, klubami i związkiem. Promocja lekkiej była najwieksza od lat, oczywiście mówię tu o lokalnych działaniach bo działałem w moim województwie.
A taki Gasper będzie bezczelnie to podważał ;)ani przed moja kadencją ani po mojej kadencji nie było takich konferencji promujących olimpijczyków i młode talenty. Do był krok do pozyskiwania sponsorów i partnerów.
Dzięki wielu działaniom udało się przekonać Ministerstwo Sportu do umieszczenia hali sportowej w Poznaniu na 1 miejscu potrzeb infrastrukturalnych w Polsce.
Itd.... gdybym miał opisać ile kłod pod nogi rzucano i jak pseudospołecznicy zablokowali budowę hali to tygodnia by nie starczyło.
Dlatego to co czasami posze Gasper na temat Wzla to stek bzdetów bo nie ma o niczym pojęcia.
Starczy na tą chwilę;) jeszcze dodam ,że przed całym gremium trenerów z województwa uświadamiałem, ze albo teraz powstanie hala albo juz zapomnijcie o tym.
Od tego czasu minęło 6 lat....juz dawno na tej hali byśmy biegali a amatorzy mieliby cały wachlarz zajęć zimą pod dachem pod okiem również trenerów LA.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
I taki Gasper głupio się jeszcze cieszy, że moja kadencja zaończyła się. Wolałem zamiast jego hejtowania poświęcić swój czas i społecznie pracować na rzecz wielkopolskiej lekkiej atletyki.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Imponująca autolaurka. Mam dwa pytania.
Skoro było tak wspaniale, to dlaczego nie wybrano cię na drugą kadencję?
I drugie pytanie formalne: czy osoby z wyrokiem sądowym mogą kandydować?
Skoro było tak wspaniale, to dlaczego nie wybrano cię na drugą kadencję?
I drugie pytanie formalne: czy osoby z wyrokiem sądowym mogą kandydować?
- pawo
- Wodzirej
Przecież napisał, że przez gaspera.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A faktycznie. Nie zauważyłem tego posta. Czyli to wszystko wina gaspera? Brak hali, brak drugiej kadencji i przetrącona kariera. Wszystko to przez gaspera? Gasper jest gruby i nadaje się na kłodę pod nogi, ale ... Hmmm...
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Odp.1 Ponieważ stara gwardia nie była gotowa na zmiany i postanowiła pozostać przy tym co było 20-30 lat temu
Odp.2 Oczywiscie ,że mogą. Z uniewinniajacym nie ma z tym żadnego problemu. Ale ja już poświęciłem 6 lat czyli więcej niż ty i Gasper razem wzięci wiec możecie teraz to nadrobić . Wszyscy na forum czekamy aż po wielu latach w końcu słowa przekujecie w czyny.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czyli już po rozprawie? Rozumiem, że jesteś uniewinniony, tak?