Początek przygotowań

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Stachu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Za około pól roku czekają mnie egzaminy sprawnościowe na awf'ie i chiałbym się do nich dobrze przygotować, dlatego postanowiłam zacząć codziennie biegać. Chciałbym się poradzić jak się ubierać (ponieważ opcja z dresem i niewygodnymi butami nie jest dla mnie najwygodniejsza) oraz jak ułożyć sobie plan treningu. Chciałbym też abyście ocenili czy basen 2 razy w tygodniu oraz siłownia raz w tygodniu razem z codziennym bieganiem wystarczy.. Z góry dziękuję za podpowiedzi i porady. Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem jakie są to egzaminy, więc trudno mi się wypowiadać w kontekście pływalni czy siłowni.

Dlaczego biegać codziennie?
7xbieganie + 2xbasen +1xsiłownia=10 treningów tygodniowo
Ile razy w tygodniu do tej pory się ruszałeś?

Zacząć biegać:

Dla początkujących od zera tutaj
Skarżyńkiego plany od zera i pod dychę tutaj
Plany trenerów współpracujących z runwarsaw
Parę schematów tutaj
O butach tutaj
Więcej różnych porad, schematów w dziale trening.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Stachu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki wielkie za linki, przydadzą się. Ile się ruszałem? Przez ostatnie 4 miesiące 1500km na rowerze, często mecze w piłkę, jeżdżę na zawody ze szkoły (tylko okręgowe). Cooper 3000 metrów. No i warto dodać że jestem miłośnikiem sportu :)
ODPOWIEDZ