Witam mam pytanie dotyczące Stravy. Skończył mi się okres bezpłatnej wersji aplikacji. Zależy mi na segmentach, tak by w czasie biegu lub jazdy na rowerze wszystko działało online (polar v650 i v800). Wykupiłem abonament na pakiet Analysis, gdzie jak doczytałem segmenty mają działać. Niestety nie działają. Pokazują sie na Polar flow i w urządzeniu, ale nie działają w czasie realnym.
Mam pytanie do użytkowników Stravy, czy tylko wykupienie wszystkich 3 abonamentów (Training, Safety, Analysis) powoduje działanie segmentów?
Z góry dziękuję za pomoc.
Strava segmenty
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:11
- Życiówka w maratonie: 3:31
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Segmenty działają i w wersji free, ale "live segments" (to tylko powiadomienie na urządzeniu) w pakiecie Analysis z tego co widać po opisie pakietu...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Koledze Robertowi chodzi chyba nie o widoczność samego segmentu, ale o to, że nie widzi teraz w czasie rzeczywistym jak jego czas ma sie do najlepszego na danym segmencie i nie wie na ile ma jeszcze przycisnąć, żeby zdobyć koronę.
A do tej pory działało poprawnie? Jeśli tak, skontaktuj się ze wsparciem Stravy, bo powinno to działać z pakietem Analysis. Niewykluczone też, że po zmianach, jakie Strava zrobiła w dawnym premium nie działa to poprawnie na urządzeniach Polara w przypadku "cząstkowego" pakietu Summit.
Nie używam segmentów od ponad roku, a premium skończyło mi się miesiąc temu więc nie mogę sprawdzić na moim m460. Zapytaj na Stravie, potem ewentualnie w Sport Konsulting. Jeśli wymagana byłaby jakaś aktualizacja, to nie wstrzymywałabym oddechu w oczekiwaniu na nią. Zwłaszcza w przypadku V650. Urządzenia rowerowe w Polarze od dawna leżą odłogiem.

Nie używam segmentów od ponad roku, a premium skończyło mi się miesiąc temu więc nie mogę sprawdzić na moim m460. Zapytaj na Stravie, potem ewentualnie w Sport Konsulting. Jeśli wymagana byłaby jakaś aktualizacja, to nie wstrzymywałabym oddechu w oczekiwaniu na nią. Zwłaszcza w przypadku V650. Urządzenia rowerowe w Polarze od dawna leżą odłogiem.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Nie no wiem, że o live segments sprawa się rozbija, w Fenix5 też ten ficzer niby działa, szkoda tylko, że losowo (delikatnie pisząc) co lekko utrudnia trolowanie :P