optyczny czujnik tętna

romanlo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

Zastanawiam się nad zakupem swojego pierwszego zegarka gps. Czytałem ostatnio temat o garmin fr 735 i strasznie tam narzekacie na pomiar tętna, czy jest jakaś alternatywa z dobrym pomiarem tętna na nadgarstku, np. polar m430. Jestem amatorem biegającym 4 razy w tygodniu. Chciałbym po zimie zacząć jakiś mocniejszy trening, bo biegam już prawie 3 lata z przerwami bądź co bądź, ale moje średnie tempo dalej jest bardzo wolne na poziomie 6 min/km. Dla młodego organizmu 28 lat, to 4,30 min/km było by dla mnie w pełni satysfakcjonujące. Ale to temat o zegarku, dlatego miałem na oku garmin fr 235. Czy jednak odpuścić ten pomiar z nadgarstka i kupić jakiś dobry tani zegarek z paskiem? A znając dzisiejszą technologie to w 2018 roku na pewno ujrzymy nowe modele zegarków i wtedy można by się przymierzyć do zakupu jakiejś nowszej wersji fr 235 z poprawionym czujnikiem tętna. Podsumowując, proszę o jakieś propozycje, jak zegarek bez czujnika optycznego to jakiś w miarę tani z potrzebnymi funkcjami do biegania, a z czujnikiem to taka granica 1 tys. zł to max myślę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ