Nb zante vs vazee rush vs vazee pace
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No coz... szkoda mi kasy na altry i jak zwykle w takiej sytuacji przegladam outlet nb.
Vazee rush 170
Vazee pace 230
Zante 300
Buty do szybszych wybiegan i interwalow dlugich i MD tez od czasu do czasu.
Technicznie to one jak dla mnie wygladaja podobnie. Vazee pace najlzejsze, a zante pewnie najtrwalsze. Ktos? Cos?
Vazee rush 170
Vazee pace 230
Zante 300
Buty do szybszych wybiegan i interwalow dlugich i MD tez od czasu do czasu.
Technicznie to one jak dla mnie wygladaja podobnie. Vazee pace najlzejsze, a zante pewnie najtrwalsze. Ktos? Cos?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Adam niedawno wrzucał filmik/wywiad z kimś od NB i tam kojarzę było o różnicach. Ja do NB na razie nie wrócę, pianka mi sie dziwnie wybija i tak w Zante V1 po 1300 km stopy mi uciekają jakbym miał pronację. Czuć to od razu jak je założy. Kolejne NB to do chodzenia na co dzień, model 574, tu znów wybiła się pianka w drugą stronę...
Buty innych marek, jakoś nie zauważyłem.
Buty innych marek, jakoś nie zauważyłem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Z tej trójki wywal rush. Serio, to słaby but.
Zostaje Ci pace (mam i na tempo czy interwały się nada, but fajny ale twardy dość) oraz zante. Zante sporo szybszych ludzi maratony biega. Poczytaj, ja nie mam to nie powiem. Ach - chyba mihumor miał i jedne i drugie.
PS ja mam pace i 890 z nb i na mokrym słabo się biega. Adios lepszy
Zostaje Ci pace (mam i na tempo czy interwały się nada, but fajny ale twardy dość) oraz zante. Zante sporo szybszych ludzi maratony biega. Poczytaj, ja nie mam to nie powiem. Ach - chyba mihumor miał i jedne i drugie.
PS ja mam pace i 890 z nb i na mokrym słabo się biega. Adios lepszy

biegam ultra i w górach 

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Tez mi sie wydaje ze adios lepszy i generalnie pianka adidasa sie nie ubija tak. Mam teraz roczne nb 890, pewnie jakis 1500 przebiegu i tak sa wyklepane na srodstopiu ze nie da sie biegac. Drop teraz pewnie jest z 20mm.
Z tej calej trojki to zante mnie najbardziej przekonuja. W sumie to chcialbym adidasy
ale nic sensownego w promocjach nie ma 
Z tej calej trojki to zante mnie najbardziej przekonuja. W sumie to chcialbym adidasy

-
- Rozgrzewający Się
Ja mam Zante stopa neutralna a pianka się tak odkształciła jakbym miał pronacje. W poprzednich butach nic takiego nie miało miejsca. Jeżeli chodzi o trwałość to też niezbyt 600 km i już bieżnika gdzie niegdzie nie ma.Skoor pisze:Tez mi sie wydaje ze adios lepszy i generalnie pianka adidasa sie nie ubija tak. Mam teraz roczne nb 890, pewnie jakis 1500 przebiegu i tak sa wyklepane na srodstopiu ze nie da sie biegac. Drop teraz pewnie jest z 20mm.
Z tej calej trojki to zante mnie najbardziej przekonuja. W sumie to chcialbym adidasyale nic sensownego w promocjach nie ma
Wysłane z mojego FRD-L09 .
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Zante i Vaaze Pace są ok, Rush są słabe. Pace twarde, Zante miękkie. Trwałość rzecz indywidualne, jeden dany but skasuje szybko inny nie. Dla mnie m890 są bardzo trwałe, Zante na pewno mniej ale bez przesady z tym 600km.
Generalnie na zimę Zante się nie nadają za bardzo bo mocno przewiewne są.
Generalnie na zimę Zante się nie nadają za bardzo bo mocno przewiewne są.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Stary Wyga
Mam Rush, chyba wersja druga. Jak dla mnie najlepsze buty treningowe w jakich biegałem. Dość twarde, dynamiczne, dla mnie takie odchudzone Pegasusy. Przynajmniej ja mam takie odczucia po kilku latach biegania w Pgeasusach i trzech miesiącach w NB Rush.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
@Skoor:
Czemu wspomniałeś o Altrach? Poszukujesz obuwia na szeroką stopę?
Żaden z wymienionych modeli w standardowej wersji (szerokość D) nie jest zbyt szeroki.
Przymierzałem kiedyś Pace i jakoś mi nie pasowały.
Kupiłem Zante. Od czasu do czasu w nich biegam. Są miękkie i dość lekkie. Ale bez szczególnych fajerwerków.
Czemu wspomniałeś o Altrach? Poszukujesz obuwia na szeroką stopę?
Żaden z wymienionych modeli w standardowej wersji (szerokość D) nie jest zbyt szeroki.
Przymierzałem kiedyś Pace i jakoś mi nie pasowały.
Kupiłem Zante. Od czasu do czasu w nich biegam. Są miękkie i dość lekkie. Ale bez szczególnych fajerwerków.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Altry? Ot chcialem sobie w nich pobiegac bo wydaja sie fajnym butem, ale nie mam teraz specjalnie gotowki na szastanie nia 

- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Oglądałem przedwczoraj różne Altry i Hoki w dużym sklepie sportowym w Andorze. Generalnie w cenie 100-120 Euro.
Jakieś wersje trialowe po przecenie w granicach 80 Euro.
Raczej średnio-wyższa półka cenowa.
Jakieś wersje trialowe po przecenie w granicach 80 Euro.
Raczej średnio-wyższa półka cenowa.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
But to jednak rzecz mocno indywidualna. Ja uwielbiam Zante i to dla mnie najlepsze buty startowe i widziałbym je na równi z Adiosem na szczycie listy moich życzeń. A już żonie mojej Zante nie do końca leżą i ona woli jako startówkę Bostony. Zante jednak w przeciwieństwie do Adiosów nadadzą się na but treningowy niemniej wiele osób może mieć coś do ich trwałości bo to buty lekkie i bez wzmocnień więc siła rzeczy mało pancerne. Mają też zaletę, ze można w nich biegać bez skarpet. To też jest ich wadą bo capią wtedy okrutnie ale coś za coś. Bieganie bez skarpet niby bez sensu ale w triatlonie miewa zastosowanie. Vaaze Pace fajne buty ale jakoś z nimi się nie zaprzyjaźniłem, na startówkę mi nie pasowały a do klepania treningów dla mnie za twarde, nie przepadam, za twardymi butami i trochę się czuję jakbym w startówkach trenował. Można je na szybkie treningi zastosować tylko. Bieganie po kilkaset km w twardych butach miesięcznie mi nie pasi. Dlatego warto mieć kilka par butów co też pomaga w kwestii drobnych kontuzji gdyż noga nieco inaczej pracuje w różnych butach. No i dobry but nie powinien kosztować więcej niż 300 zł 

Najszybsza kupa złomu w galaktyce
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No i zamowilem. W sumie zawsze chcialem potestowac zante, a ze zwlekalem to bede mial pomaranczowe a nie niebieskie 

- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Pomarańczowe są fajne, takie właśnie mam 
Podobno są szybsze od niebieskich
Wysłane z mojego SM-G950F .

Podobno są szybsze od niebieskich

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Będziesz zadowolony. Ja katuję drugą parę. Najpierw v1 a teraz v3. Genialne i uniwersalne. Od piątki po maratony a i ultra pewnie bez problwmu
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Spora różnica pomiędzy V1 a V3 ? W piance coś się zmieniło ?mungo pisze:Będziesz zadowolony. Ja katuję drugą parę. Najpierw v1 a teraz v3. Genialne i uniwersalne. Od piątki po maratony a i ultra pewnie bez problwmu