Zegarek fitness / squash

adisb
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, potrzebuję zegarek do squasha chodzi o funkcję pomiaru tętna z nadgarstka oraz pomiaru odległości (krokomierze) + pomiar stanu regeneracji oraz snu zastanawiałem się nad nowym Polar M430 ewentualnie liczę na jakieś propozycję od bardziej doświadczonych użytkowników zastanawiałem się jeszcze nad Garmin Fenix 3 sapphire hr.
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krokomierz na squashu się nie sprawdzi. To znaczy coś tam policzy, ale pokonany dystans nie będzie miał nic wspólnego z rzeczywistością. Z resztą co to za różnica, ile przebiegłeś? Ważne jak się zmęczyłeś i tu już pomiar HR coś może ci powiedzieć, porównując trening do treningu.
A swoją drogą mnie uczyli, by wchodząc na kort zdejmować zegarki. Ryzyko uderzenia partnera jest bardzo duże i wolałbym nie ryzykować. Takim F3 to niezłą krzywdę można zrobić.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
adisb
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Krokomierz na squashu się nie sprawdzi. To znaczy coś tam policzy, ale pokonany dystans nie będzie miał nic wspólnego z rzeczywistością. Z resztą co to za różnica, ile przebiegłeś? Ważne jak się zmęczyłeś i tu już pomiar HR coś może ci powiedzieć, porównując trening do treningu.
A swoją drogą mnie uczyli, by wchodząc na kort zdejmować zegarki. Ryzyko uderzenia partnera jest bardzo duże i wolałbym nie ryzykować. Takim F3 to niezłą krzywdę można zrobić.
Mój poprzedni zegarek miał czujnik na buta i z tego co sprawdzałem odległości na poziomie 2,5 - 3 km na 1h grania były potwierdzone z innym graczami korzystającymi z tego typu sprzętu oczywiście tak jak napisałeś nie jest to decydujący pomiar.

Jeżeli chodzi o czujnik HR zgadzam się pomiar tętna będzie bardziej potrzebny do treningu i na to się nastawiam + analizator snu (chodź niektórzy twierdzą, że to tylko gadżet).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ