Hej,
Właśnie przeprowadziłem się na Bażantów - Murapol w Katowicach.
Czy ktoś z Was ma wyznaczone jakieś ciekawe trasy w okolicy? Podobno zaraz obok Biedronki można przez pola w las wbiec i są tam oznaczone trasy ale jeszcze nie doszedłem tam.
pozdrawiam
Mateusz
Katowice Bażantów - Murapol
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie mieszkam w Katowicach - ale zawsze kojarzyly mi sie z kopalniami, wiec z ciekawosci wszedlem sobie na Google Maps i... Ojej! Alez niesamowite mozliwosci do biegania - kilkaset metrow od budynku tak z 2-3 tys. ha lasow! Nigdy bym nie pomyslal, ze to tak sensownie moze w miescie wygladac - czasem biegam w warszawskim Lesie Kabackim (ok. 900 ha), i to juz zupelnie przyzwoity obszar.bartochm pisze:... przeprowadziłem się na Bażantów - Murapol w Katowicach.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 37:21
- Życiówka w maratonie: 4:12
Zależy czego szukasz konkretnie Ale zasadniczo to w kierunku wschodnim masz Lasu Murckowskie, bardzo dobrze sprawdza się aplikacja mapy.cz na Androida i strona internetowa o takimże adresie (wbrew pozorom: najdokładniejsza mapa turystyczna terenów równinnych i wyżynnych w Polsce). Sam po zachodniej stronie Lasów Murckowskich nie biegałem, ale okolica samego rezerwatu jest bardzo ładna.
Ponadto przy ul. Kościuszki 84 jest stadion lekkoatletyczny otwarty od 6 do 21 codziennie.
Ponawiam jednak pytanie: czego szukasz? Asfaltu? Crossów? Stadionu?
Ponadto przy ul. Kościuszki 84 jest stadion lekkoatletyczny otwarty od 6 do 21 codziennie.
Pot to chamstwo, które wychodzi z mężczyzny na biegu.
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
zdecydowanie crossów. Szukałem czegoś w stylu mapy szlaków, zastanawiałem się czy da rade podbiegi sobie porobić na hałdzie w kostuchnie czy coś w ten deseńmkarweta pisze:Zależy czego szukasz konkretnie Ale zasadniczo to w kierunku wschodnim masz Lasu Murckowskie, bardzo dobrze sprawdza się aplikacja mapy.cz na Androida i strona internetowa o takimże adresie (wbrew pozorom: najdokładniejsza mapa turystyczna terenów równinnych i wyżynnych w Polsce). Sam po zachodniej stronie Lasów Murckowskich nie biegałem, ale okolica samego rezerwatu jest bardzo ładna.
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
Dobra wczoraj zrobiłem bieg bez planu, wybiegłem z Bażantów w las i... ja piernicze jakie tu są tereny! map nie trzeba bo wszystko ładnie oznaczone, genialne ścieżki, parę podbiegów blisko mnie się znajdzie. bajka