Teraz jest Wt, 2 czerwca 2020, 13:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 18 maja 2020, 23:37 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): N, 8 stycznia 2012, 17:10
Posty: 11
keiw napisał(a):
Jak wyłączysz autokalibrację to GPS rysuje tylko trasę.
To co ci wyszło to raczej w granicach błędu. Za każdym powtórzeniem może być niewielka różnica. Idealnie tak samo raczej też trudno pobiec.

Wysłane z mojego SM-G950F .



keiw mam pytanie jak wylaczyc w Polar VV autokalibracje ?.Nie widze takiej opcji na polarze , jedyne co moge zrobic to wybrqc z 2 metod kalibracji Stryda a mianowicie :
-Skalibruj biegajac
- wyznacz. wpolczynnik kalibracji
Co do samej autokalibr, to na stronie Polara pisze ze opiera sie ona na danych z gps i odbywa sie w tle. Dlatego zadalem wczesniej Wam pytanie jak to jest z tym pomiarem ,bo jesli dobrze rozumuje to kazde wlaczenie jednoczesnie gps i stryd bedzie powodowalo ze polar bedziw przeprowadzal autokalibracje.Jak to j3st u Ciebie czy Ty biegqsz z polarem czy z garminem, byc moze garmin ma taka opcje.Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 18 maja 2020, 23:44 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6174
Lokalizacja: Szczecin
Jak ustawisz współczynnik na ręczny i wpiszesz wartość to masz dane ze Stryda. Tylko jeśli ustawisz kalibrację na automatyczną to będzie ona korygowana o GPS co nie ma sensu.

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 18 maja 2020, 23:47 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): N, 8 stycznia 2012, 17:10
Posty: 11
Slawcio napisał(a):
Coś mnie podkusiło i wczoraj zsynchronizowałem treningi Off-line.
No i jak do tej pory nie miałem uwag co do działania stryda. To podczas dzisiejszego biegu coś mi nie pasowało z tempem. Finalnie zrobiłem prawie identyczny bieg jak wczoraj.
Za to dystans mam 10% większy niż wczoraj. 8km VS 8.8 km.





U mnie dystans jest taki sam jak przed aktyalizacja strony.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Wt, 19 maja 2020, 06:00 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 558
Lokalizacja: Białystok
Astraroth napisał(a):
A te 8.8 kaema to miałeś we flow czy na platformie stryda jak zsynchronizowałeś stryda przez apkę w tablecie?


Tak w Flow, ze strydowej platformy wcale nie korzystam.
Tak przez apkę w tablecie.

Dobra przyznaję się, pisałem posta z pamięci i wydawało mi się, że w poprzednim miałem 8km. Dopiero później zauważyłem, że faktycznie to było 8.4 km. Ale to dalej około 5%.
Może miałem zły dzień, i jakoś inaczej nogi stawiałem. Ale z pewnością coś było nie tak, bo już w czasie biegu zauważyłem, że mam tempo chwilowe wolniejsze.

Tylko rozum mi podpowiada, że skoro dystans wyszedł za duży, to tempo powinno być wyświetlane szybsze?

Co do apki to osobiście w wolnej chwili, mam zamiar powrócić z nią na telefon i zainstalowanie starszej wersji. Na telefonie nic mi się samo nie instaluje. Wywaliłem to szpiegujące google play z telefonu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Wt, 19 maja 2020, 20:00 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 558
Lokalizacja: Białystok
Pobiegałem, odwołuję wszystko i przepraszam za zamieszanie.
Najwyraźniej to ja miałem gorszy dzień i wczorajszy błąd wynikł z powodu lekkich zakwasów.

Stryd spisał się dzisiaj bardzo dobrze na mojej zmierzonej pętli która ma 1317m.
Obrazek

Początkowe dobiegnięcie do pętli i powrót do domu też wyszedł świetnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 25 maja 2020, 08:58 
Online
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20 maja 2014, 13:14
Posty: 1779
Lokalizacja: Sieradz
Cześć.
Da się jakoś zlokalizować zagubionego stryda ?
Prawdopodobnie jest gdzieś w pomieszczeniu, na pewno nie zgubiłem go na treningu.
W apce na telefonie pokazuje mi stan baterii i komunikat że się łączy.... Z tego co wiem to trzeba go potrząsnąć żeby się połączył.
Gdzieś ktoś pisał o apce na Garmina że pokazuje stań połączenia ale nie mogę tego odszukać...

///edit

W fenixie mam Stryd Zones Data Fields

_________________
FanPage Facebook


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 25 maja 2020, 09:42 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6174
Lokalizacja: Szczecin
Pobierz sobie apke Bluetooth Scanner.
Pokazuje ona urządzenia BT w zasięgu oraz masz opcję znajdź urządzenie.
Działa to na zasadzie pomiaru odbioru sygnału.
Im jesteś bliżej Stryda, to będzie mniejsza utrata, mniejszy minus dBm.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 25 maja 2020, 21:39 
Online
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20 maja 2014, 13:14
Posty: 1779
Lokalizacja: Sieradz
keiw napisał(a):
Pobierz sobie apke Bluetooth Scanner.
Pokazuje ona urządzenia BT w zasięgu oraz masz opcję znajdź urządzenie.
Działa to na zasadzie pomiaru odbioru sygnału.
Im jesteś bliżej Stryda, to będzie mniejsza utrata, mniejszy minus dBm.

Wysłane z mojego SM-G950F .


Dzięki, odnalazł się w domu :)

_________________
FanPage Facebook


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 25 maja 2020, 21:41 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6174
Lokalizacja: Szczecin
Bo tą apką tylko w obrębie około 10m da radę tak szukać. Dokładnie nie pokaże ale może naprowadzić w określony obszar ;)

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL