Niedawno postanowiłem zacząć biegać, aby zgubić zbędne kilogramy. Jednak przeglądając internet natrafiłem na wiele sprzecznych informacji, dotyczących tego, jaki jest najefektywniejszy sposób na spalanie tkanki tłuszczowej. Na wstępie zaznaczę, że mimo iż nigdy raczej nie trenowałem biegania (no wyłączając zawody szkolne, powiatowe, wojewódzkie) to kondycję mam raczej dość dobrą dzięki temu, że dużo gram w piłkę nożną. Generalnie chcę się dowiedzieć czy bardziej opłaca się stosować dłuższy, ale mniej intensywny bieg, z takim tętnem, iż powiedzmy będę w stanie rozmawiać z osobą obok, czy też intensywny, krótszy trening interwałowy. Nie ukrywam, że przez liczne obowiązki szkolne bardziej kusi mnie ta druga opcja, z resztą jest też dla mnie bardziej atrakcyjna. Po prostu lubię dość intensywny wysiłek. Jednak priorytetem jest oczywiście efektywność, wiadomo, że przede wszystkim chcę wybrać tę metodę, która pozwoli mi szybciej spalić tkankę tłuszczową. I dodam od razu, że wiem, iż kluczem do palenia tłuszczu jest dieta, nie zapominam o tym i stale jestem na deficycie kalorycznym, chcę jednak sobie pomóc, aby efekty były szybsze