praca po bieganiu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.

Najlepiej zarabia się w:

własny biznes
1
17%
IT
2
33%
Finanse
2
33%
Handel
0
Brak głosów
Bankowość
0
Brak głosów
Inżynieria
1
17%

Liczba głosów: 6
romanlo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

Mamy coraz dłuższe wieczory i zastanawiam się co biegacze porabiają kiedy nie biegają. Na ogół wykonują jakąś pracę zarobkową na pełen etat a niekiedy po 2 etaty. Wiadomo, że najlepiej jest w życiu robić to co choć trochę sprawia nam przyjemność, ale może ktoś z was tak samo jak ja się zastanawia gdzie obecnie i za kilka lat w Polsce da się dobrze zarobić. Podam w krótkiej ankiecie kilka przykładowych branż, ale śmiało dopisujcie swoje spostrzeżenia pod postem.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w każdej branży można zarobić. jeżeli jednak zastanawiasz się zwyczajnie na jaki kierunek studiów iść, aby potem łatwiej znaleźć pracę, wtedy doradzam studia techniczne - politechnika.
Go Hard Or Go Home
eni4c
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

politechnika :)

Wysłane z iPhone .
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Wieczory mamy zawsze takie same, tylko wcześniej robi się ciemno. Ale jeszcze tylko 2-m-ce i będzie lepiej :hej: .
Ja tam pracuję na 3/4 etatu i mi wystarczy, a czas wolny potrafię zagospodarować w każdej ilości. Nie wszyscy muszą "mieć" - niektórzy wolą "być".
Poza tym, nie tylko bieganie istnieje - są też inne sporty, ja np. się wspinam i zajmuje to sporo czasu.

Co do kierunku studiów, ja jednak uważam, że lepiej podążać za swoimi marzeniami/zainteresowaniami, a życie i tak wszystko później weryfikuje.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z doświadczeń moich i moich znajomych itd.
Da się zarobić w tym, co Cię interesuje...
Ogólnie rzecz biorąc - nie ma branży, która "od ręki" oferuje wysokie zarobki dla każdego... w każdej branży można zarobić, jeśli jest się w tym dobrym. Ale żeby być w czymś dobrym, to trzeba robić coś, co się lubi, czym się interesuje, bo wtedy i na studiach i później w pracy to nie tylko "odbębnić swoje"....
Wybierając studia z pasji wiedza, którą się później posiada to dużo więcej niż to, czego uczą na studiach, i to się później przekłada. Na przykładzie IT - inaczej zarabia programista-pasjonat, a inaczej ktoś, kto programowania uczył się na studiach żeby zaliczyć laborki i zdać egzamin... i tak ze wszystkim ;)

Aha, co do meritum - co robię poza bieganiem - programista i DBA.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

charm pisze:w każdej branży można zarobić, jeśli jest się w tym dobrym.
No, z tym to się akurat nie zgodzę, niestety, ale pytanie, co to znaczy "zarobić" ... nie każdy musi - chce "zarabiać".
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

heh fajnie, że ktoś odpowiedział tak dla ścisłości ja nie wybieram się na studia. Od zawsze lubiłem biegać, chociaż nie przejawiałem jakiegoś mega talentu ala Czapieskiego czy Kszczota (zawsze lubiłem takie średnie dystanse). Teraz z pracą na pełen etat sobie wymyśliłem, że do tego biegania jeszcze dołożę naukę programowania i tak po godzinach sobie coś tam piszę. Może kiedyś napiszę jakąś apkę przydatną do biegania na smartfon/ zegarek treningowy :)
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już są napisane
Endomondo
Obrazek
ODPOWIEDZ