Kolano skoczka poraddy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lukaszek19831
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam szukam jakiś pomysłów porad co zrobić z tym problemem . Niestety w tym roku tak mnie dopadł ból że niestety musiałem zrezygnować z aktywności fizycznej ból jest kłujący u nie pozwala mi do końca normalnie chodzić . Przeszedłem falę uderzeniową plus 3 serie zastrzyków z płytek krwi i problem nadal jest . Lecz po rezonansie i tak nie mam zalecenia artroskopi . Czy może ktoś posiada złoty środek ?
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś napisałem tak:
"Kolano skoczka rehabilitowałem przez 4 miesiące. Ćwiczenia ekscentryczne 2x dziennie (na czworogłowe i więzadła rzepki). Co potrzeba do tego? Platforma skośna 30*, hantle z możliwością dokładania ciężarów, atlas, skakanka. Szukaj w sieci protokołu rehabilitacyjnego kolano skoczka Ryszarda Biernata (OSW Olsztyn). Plik w pdf. Najważniejsze są ćwiczenia na platformie. Po 3 miesiącach nie widziałem żadnej poprawy. A między 3 a 4 miesiącem stał się cud parę lat temu i trwa do dziś ;)"
To przypadłość częstsza u siatkarzy niż biegaczy. Tam warto szukać porady.
Poza tym zanim założysz temat skorzystaj z forumowej szukajki... Jest o tym więcej.
Na innym portalu też coś jest o tym
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=2427
lukaszek19831
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Link nie działa .
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widocznie admin "uszkodził" go. To konkurencyjny portal. No ale masz napisane na jakim portalu szukać...
Wnuk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42.35
Życiówka w maratonie: 3.41.32

Nieprzeczytany post

W serii filmików Warszawskiego Koksa na YT, kiedyś jeden z nich bardzo ładnie wytłumaczył co i jak i co z tym robić.
https://www.youtube.com/user/Warszawski ... no+skoczka
crazzyiwan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pytanie profilaktyczne, czy zgadzacie się, że z objawami "kolana skoczka" w czasie rehabilitacji można robić spokojne wybiegania, którym nie towarzyszy ból?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ