trener biegów krótkodystansowych

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mateusz.oleksy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Siema, jeśli jest na forum jakiś trener biegów krótkodystansowych to proszę o kontakt.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Odpowiem Ci, dlaczego raczej nie masz szans, żeby sie odezwał.
Po pierwsze, generalny podział jest:
sprint <400
średniodystansowe 800-1500
długodystansowe 5 - 42
ultra > 42
Więc nie wiadomo o co Ci chodzi.

Po drugie nie wiadomo po co jakiś trener ma się odzywać do jakiegoś nierozientowanego młodziaka.
Chcesz płacić za treningi? Podaj jakąś ofertę.
mateusz.oleksy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Myślę że wiadomo, bo chyba każdy orientuje się że biegi krótkie to sprinty. Po co ma się odzywać do nierozientowanego młodziaka ? Nie wiem bo takie słowo nie występuje w języku polskim. A po co się ma odzywać ? Chyba trenerzy nie współpracują tylko z zawodnikami pro i na przykładzie innych sportów widzę że wymienienie kilku wiadomości czy udzielenie paru rad nic nie kosztuje. A jeśli miałyby to być treningi to raczej sprzedający usługę czy rzecz podaje za nią cenę i jednak chyba ten sport nie jest aż tak popularny że trenerzy nie potrzebują już więcej pieniędzy i tylko czekają aż ktoś im zaoferuje lepszą współpracę, chyba że się mylę to sorry. Pozdro.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Odpowiem Ci, dlaczego raczej nie masz szans, żeby sie odezwał.
Po pierwsze, generalny podział jest:
sprint <400
średniodystansowe 800-1500
długodystansowe 5 - 42
ultra > 42
Więc nie wiadomo o co Ci chodzi.

Po drugie nie wiadomo po co jakiś trener ma się odzywać do jakiegoś nierozientowanego młodziaka.
Adam...
Blad:
Sprint to </= 400m

:ble:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mateusz, po takim wpisie ja bym się do ciebie nie odezwał.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Trochę Adam sprowokował do takiej odpowiedzi. Nie możemy po prostu pominąć wiecznych uwag i wytykania błędów i skupić się na tym, co jest istotne - w tym przypadku osoba trenera? Co temat (wiem, czasami są głupie, ale nie możemy oczekiwać, że będą tu przychodzić tylko osoby z dużym doświadczeniem) to są przytyki, "facepalmy" itp.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Trochę Adam sprowokował do takiej odpowiedzi. Nie możemy po prostu pominąć wiecznych uwag i wytykania błędów i skupić się na tym, co jest istotne - w tym przypadku osoba trenera? Co temat (wiem, czasami są głupie, ale nie możemy oczekiwać, że będą tu przychodzić tylko osoby z dużym doświadczeniem) to są przytyki, "facepalmy" itp.
Czekaj czekaj, zaraz zaczną się pojawiać tematy typu "jak ubrać się na trening gdy jest zimno" :bum:
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolą moderatora jest wtedy zamknięcie takiego tematu z ewentualnym wskazaniem miejsca, gdzie o takie rzeczy można zapytać.

PS. Jak zaczynałem to nie wiedziałem że jest coś tak zajebistego jak lekka wiatrówka i latałem w grubszej, ortalionowej kurtce podszytej polarem. Było ciepło i mokro a kilka razy miałem problem z przewianymi plecami. Bo nie zapytałem.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Rolą moderatora jest wtedy zamknięcie takiego tematu z ewentualnym wskazaniem miejsca, gdzie o takie rzeczy można zapytać.
:hahaha:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no sory, ale "jak jest tu jakiś trener to niech się odezwie? i potem ten wywód? ja z takim zawodnikiem nie chciałbym mieć nic do czynienia.

a nasze forum jest jak na pewno zauważyliście bardzo liberalne - sporo tu dygresji, offtopów, rzadko zamyka się tematy albo kogoś banuje. wolność!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Radek_1988
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Po drugie nie wiadomo po co jakiś trener ma się odzywać do jakiegoś nierozientowanego młodziaka.
Jaką ofertę miałby niby ten chłopak podać?
"Dam 100 złotych za godzinę treningu sprinterskiego, ktoś chętny?" :niewiem:

Może warto stworzyć w tym dziale jakiś temat podwieszony, który odnosiłby się do kwestii trenerów, których szukają biegacze-amatorzy.
Wyśmiewanie i dogryzanie, to raczej krok w złą stronę.

Nie dziwcie się chłopakowi, że się zbulwersował, bo na w miarę kulturalnie zadane pytanie (może niezbyt precyzyjne) dostał z liścia.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szczerze? Jakie pytanie - taka odpowiedź. Nie wyobrażam sobie sensownego fachowca/trenera (w jakiejkolwiek dziedzinie), który sam odezwał by się na tak zadane pytanie. No chyba że firma wykończeniowa "najlepiej, najszybciej i najtaniej", po której trzeba szukać 3 firm do naprawy fuszerek. Skoro ktoś nie poświęci nawet minuty-dwóch na napisanie posta, to czemu jakikolwiek sensowny fachowiec ma poświęcać czas na kontakt z delikwentem?

Pomijając nomenklaturę (czyt. co to jest "bieg krótkodystansowy), to by wypadało chociaż w #1 poście tematu napisać, do czego konkretnie tego trenera się szuka (jednorazowa konsultacja? pomoc w powrocie po kontuzji, kilka luźnych pytań, czy plan treningowy na najbliższy rok?) oraz mniej na jakim poziomie jesteśmy (minimum: wiek, waga, staż treningowy, w miarę aktualne wyniki, plany?), gdzie chcemy być i jak sobie to wyobrażamy.

Pytanie może być i głupie (bo ktoś nie wie) - ale, jeśli zależy nam na odpowiedzi, to należałoby się chociaż chwilę wysilić żeby je sensownie zadać.
Sorry - jakie pytanie, taka odpowiedź. Pytanie zadane na odczepkę i niechlujnie = brak odpowiedzi lub odpowiedzi na adekwatnym poziomie.
biegam ultra i w górach :)
mateusz.oleksy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do zamknięcia.
XchmieluX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a nasze forum jest jak na pewno zauważyliście bardzo liberalne - sporo tu dygresji, offtopów, rzadko zamyka się tematy albo kogoś banuje. wolność!
mateusz.oleksy pisze:Do zamknięcia.
Przykro mi, ale chyba nie można. WOLNOŚĆ! :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

XchmieluX pisze:
Qba Krause pisze:a nasze forum jest jak na pewno zauważyliście bardzo liberalne - sporo tu dygresji, offtopów, rzadko zamyka się tematy albo kogoś banuje. wolność!
mateusz.oleksy pisze:Do zamknięcia.
Przykro mi, ale chyba nie można. WOLNOŚĆ! :)
+1
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ