Maraton Ślężański
- rezim
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich, proszę o pomoc. Chciałem w tym roku po dosyć długiej przerwie wrócić na trasy biegowe. Moim celem jest Maraton Wrocławski, ale chciałbym wcześniej pobiec jakiś dłuższy bieg na zawodach, czytałem troszeczke o tym biegu w sobótce. Niestety nigdzie nie potrafię znaleźć trasy tego biegu, z opisów wynika że jest tam pięcio kilometrowy podbieg, chciałbym więc sie przygotować ... zwłaszcza że średnie czasy 1km (wierząc organizatorom że jest to 33,3 km) wynoszą (czas zwycięzcy) 4:30, świadczy to o delikatnie rzecz ujmując zróżnicowanym terenie ... Bardzo proszę kogośkto może biegł już w tym biegu o pomoc. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
- wese
- Stary Wyga
Biegalem tam w tamtym roku , i jakos mi nie teskno do tej trasy. Trasa typowo gorzysta raczej do biegow gorskich , a po drogie dla kogos kto chce sprawdzic jak sobie naladowal akumulatory po zimie to zachecam do Czech. Niedaleko a wrazenia przynajmniej dla mnie bardziej ciekawe.I tych maratonow w obrebie samej Ostrawy ponad 20 w ciagu roku jest z czego wybrac
wese
-
- Zaprawiony W Bojach
Biegłem tam rok temu i polecam ten "maraton". Pod jednym warunkiem - jako start kontrolny. Nie ma się co porywać na wynik,bo trasa lekko pagórkowata. Właściwie pod koniec dłużący się podbieg. Opis tego biegu znajdziesz na stronie maratonypolskie.pl.
Sam chętnie bym się tam wybrał,aby złamać 2godzinki.
W zeszłym roku miałem takiego kryzysa,że ostatnie dwa kilometry biegłem prawie 13min,ale to frycowe za nieznajomość trasy.
Sam chętnie bym się tam wybrał,aby złamać 2godzinki.
W zeszłym roku miałem takiego kryzysa,że ostatnie dwa kilometry biegłem prawie 13min,ale to frycowe za nieznajomość trasy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Moim zdaniem jest to bardzo fajny bieg. W sumie 33 i 1/3 km. Jeżeli masz mapę turystyczną "Masyw Ślęży i okolice" to bardzo łatwo odtworzysz sobie trasę, którą podaję z pamięci: start z Rynku w Sobótce - kółko wokół Rynku - Będkowice (lekki podbieg) - Sulistrowice - Sulistrowiczki - punkt napojowy na krzyżówce z drogą główną koło jeziorka - podbieg na Przełęcz Tąpadłę - Tąpadła - Wiry( punkt napojowy) - ( i tu trochę nie pamiętam, ale chyba:) Sady - Biała- (podbieg przy kamieniołomach) Chwałków- Strzeblów (punkt napojowy) - stadion w Sobótce. Jeśli jesteś zainteresowany to prześlę Ci ksero z ulotki z zeszłego roku. Ja napewno w tym roku wystartuję.
wirek
- rezim
- Rozgrzewający Się
Wirek, jestem bardzo zainteresowany. Jesli bylbys tak mily to moj email tregimowicz@poczta.onet.pl. Aktualnie mieszkam we Wroclawiu tak wiec moglbym sobie spokojnie przejechac wczesniej trase samochodem. Z gory dziekuje, i oczywiscie dziekuje innym za odpowiedzi. Pozdrawiam
- Stoyan
- Dyskutant
Ja też jestem zainteresowany tym biegiem... być może tam wystartuję. Wirek - czy mógłbyś mi również wysłać to ksero na maila? Byłbym bardzo wdzięczny
. Mój emil: stoyan@stoyan.art.pl

"Proste plecy - prosty umysł" M. Ueshiba
-
- Stary Wyga
Trasa w Sobótce ma jeszcze jeden drobny mankament. Jest odsłonięta, więc czasem mocno wieje, do tego zważywszy na porę roku jest dość zimno (w zeszłym roku podobno było wyjątkowo ciepło). Mimo to ja się wybieram.
wese, co do maratonów w Ostrawie, one też mają małą wadę - czasem biega w nich po kilka osób.
Ale jak dam radę to pojadę do Ostravy-Poruby.
wese, co do maratonów w Ostrawie, one też mają małą wadę - czasem biega w nich po kilka osób.

[b]G[/b]igan[b]T[/b]
- kubapigora
- Wyga
- Kontakt:
Co do tegorocznego biegu w Sobótce:
Bieg nie jest już 33.33km wyścigiem, lecz atestowanym półmaratonem. Start odbywa się na sobóckim rynku a meta znajduje się przy nowej hali widowiskowo-sportowej na ul. świdnickiej w Sobótce. Bieg prowadzi jednak tą samą wymagającą (ale jaką piękną) trasą dookoła masywu ślęży. Na trasie ma 3 wodopoje i jeden na mecie oczywiście. Jeśli dalej szukacie trasy- można ją znaleźć na stronie biegu: o tutaj.
Utworzyły się też dwie grupy pacemakerów na 1.45 i 2.00, którzy trenowali trasę przez ostatnie tygodnie.
Mnie tam nie ma w tym roku, ale serdecznie zapraszam wszystkich w sobotę do Sobótki.
Pozdrawiam.
Bieg nie jest już 33.33km wyścigiem, lecz atestowanym półmaratonem. Start odbywa się na sobóckim rynku a meta znajduje się przy nowej hali widowiskowo-sportowej na ul. świdnickiej w Sobótce. Bieg prowadzi jednak tą samą wymagającą (ale jaką piękną) trasą dookoła masywu ślęży. Na trasie ma 3 wodopoje i jeden na mecie oczywiście. Jeśli dalej szukacie trasy- można ją znaleźć na stronie biegu: o tutaj.
Utworzyły się też dwie grupy pacemakerów na 1.45 i 2.00, którzy trenowali trasę przez ostatnie tygodnie.
Mnie tam nie ma w tym roku, ale serdecznie zapraszam wszystkich w sobotę do Sobótki.
Pozdrawiam.
i'm not a runner... yet
http://www.livestrong.org - to nie jest reklama, to jest moja rada
http://www.livestrong.org - to nie jest reklama, to jest moja rada
- kubapigora
- Wyga
- Kontakt:
http://www.polmaraton.antex.pl/trasa.html
A tutaj trasa.
A tutaj trasa.