Najniższy czas na 1km

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Gveir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim, postanowiłem zarejestrować się w takim miejscu i zapytać takich ludzi jak Wy.

Od połowy czerwca zacząłem biegać. Postanowiłem wrócić do formy. Biegam na stadionie lokalnej drużyny piłkarskiej, bieżnia (która jest ścieżką z uklepanego żwiru) ma równe 400 metrów. Na początku rzuciłem sobie ambitny cel - 3 km, ale schodziłem do 1.5 km, potem 2 km. Z czasem, gdy ukierunkowałem się na służbę w Straży Granicznej, zauważyłem, że jeden z testów przewiduje bieg na 1 km. Najwyższy czas jaki kwalifikuje to 4:40. Tutaj pojawia się moje pytanie i clue wątku: najlepszy mój czas to 3:53, najgorszy to 4:30. Biegam z telefonem w łapie, przy pomocy Endomondo. Nie wiem jakie macie podejście do tej aplikacji, chętnie się dowiem, ale mnie ten rozstrzał nie satysfakcjonuje. Nie wiem czy to wina moja, czy aplikacji, ale chciałbym utrzymywać jedno tempo, a z pomiarów wynika coś innego. Nie potrafię też ocenić mojego czasu. W liceum miałem WF, to formę utrzymywałem. Na studiach każdy wie jak to wygląda.. toteż ciut się opuściłem. Średnia jaką wyciągam na ten moment to 4:15 na 1 km. Jest to dobry czas? Jak poprawić swoje wyniki? Jak utrzymać tempo i poprawić wydolność?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak chcesz sie dowiedziec jak szybko pobiegniesz 1km to pobiegnij 1km, a nie wyciagasz srednia z jakiegos dystansu.
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli masz bieżnie, to pobiegnij ze stoperem a nie endo.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
ODPOWIEDZ