Trening do 12 minut biegu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
asia.96
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ! :oczko:
Jestem zupełnie nowa na forum i dopiero rozpoczynam swoją przygodę z bieganiem.Co prawda przeglądałam treningi dla początkujących ale postanowiłam napisać tutaj,gdyż nie znalazłam nic o teście Cooper'a.
Wiem,że to tylko test jednak ja stawiam sobie to jako najbliższy cel.
A więc mój aktualny wynik na 12 min to 1,9 km bez żadnego przygotowania.
Chciałabym osiągnąć 2,5 km w 12 minut w przeciągu miesiąca.Czy jest to wgl możliwe czy porywam się z motyką na księżyc.
Proszę o rady odnośnie treningu i przepraszam za brak obeznania w temacie. :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Taka poprawa w miesiąc raczej nie jest możliwa. Ściągnij sobie chociażby tą broszurkę:
http://bieganie.pl/knowyourpace/?show=1&id=8224
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Masz jakiś konkretny powód, dla którego chcesz takiej poprawy?
Bo jeśli nie, to odradzam. Bo prędzej się to kończy kontuzją niż poprawieniem wyniku.

Jak sama napisałaś dopiero zaczynasz - daj sobie czas, przygotuj organizm do takiego wysiłku.
Tu jestem:
asia.96
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Za trochę ponad miesiąc są testy sprawnościowe na studia i za 2,5 km miałabym ''maksa'' punktów.Ale nie będę starała się tego uzyskać za wszelką cenę,poprawię tyle ile dam radę :-)
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem jakie to studia, ale 1,9km w Cooperze dla młodej dziewczyny to wynik gdzieś na granicach bardzo słaby - słaby. Jeśli na wstępnych są testy biegowe, to pewnie jakiś poziom jednak jest potrzebny - stąd zalecałbym powoli rozpoczęcie jednak jakiejś w miarę systematycznej aktywności fizycznej. Jak już się dostaniesz, to nadrabiając braki w wakacje później będzie łatwiej, bo pewnie na kolejnych semestrach również będą takie lub inne testy biegowe/wydolnościowe.
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ