Mixer95 pisze:Co do diety to po prostu staram się jeść mniej i zdrowiej przykładowo kiedyś na śniadanie jadłem 2 kanapki teraz jem 1 itd :D
To bardzo dobrze, ale pamiętaj, że zależnie od treningu jaki będziesz wykonywał organizm może potrzebować więcej energii. Tzn to jest ok, ale np. przed zawodami ładowanie węgli trwać może nawet kilka dni, więc pamiętaj aby dostosować spożywanie węgli/białka do intensywności i czasu trwania/kilometrażu treningów.
1.Czy to co aktualnie robię wystarczy czy może jednak coś zmienić? Chciałbym te 8-10 kg zrzucić w ciągu 2-3 miesięcy
2.Napoje - Czy muszę się również ograniczyć co do picia? strasznie nie lubię wody, zawszę muszę pić coś "ze smakiem" jakieś soki owocowe, wodę smakową itd ale jeśli nie ma innej opcji to chyba nie mam nic do gadania i muszę pić wodę :D
3.Po jakim czasie można zauważyć efekty?
To chyba wszystko

dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
Jest to możliwe. Na efekty nie trzeba będzie chyba tak długo czekać, jeżeli przestrzegasz diety + mówiłeś o godzinnych treningach to organizm powinien pozyskiwać po takim czasie energię z tłuszczu więc prawdopodobnie da się coś zrzucić. Polecam myfitness pal, używałem tego żeby liczyć sobie kalorie jak sam chudłem, fajna sprawa. Co do wody dodawaj sobie miętę albo cytrynę czy coś.
Jeżeli masz blender czy coś w tym stylu możesz sobie robić koktajle i sobie łączyć różne smaki. Tu masz kilka przykładowych:
1. 2 buraki, 2 gruszki, 2cm imbiru, 0,5 łyżki soli, 1 ogórek sałatkowy, sok z połówki cytryny
2. sok z 1 cytryny, sok z 1 pomarańczy, 2 buraaki, 3 łodygi selera, 1 marchewka, garść bazylii, kubek malin
3. 2 marchewki, 1 jabłko, 2 garście szpinaku, 100 g kapusty, 2cm imbiru, 100g truskawek, 250 ml zielonej herbaty
4. 1 kiwi, 1 ogórek sałatkowy, 2 garście szpinaku, 2 łodygi selera, 1 jabłko, ew. jarmuż
5. 2 pomidory, garść szpinaku, 6 liścii bazylii, sok z dużej cytryny
6. 1 jabłko, 100g melona, mięta, 250 ml wody kokosowej, 0,5 ogórka sałatkowego
Często sobie mieszam takie koktajle jak sobie zrobię popołudniowy trening to jem wcześniej bardzo lekki obiad, a z godzinkę po treningu na konto kolacji zjem sobie z 2 małe kanapki i wypiję taki koktajl i nic już potem nie szamię. Nie robiłem tego z wodą kokosową bo nigdy o niej nie pamiętam w sklepie

reszta oprócz 4 sprawdzona -