Witam serdecznie.
Piszę ponieważ potrzebuję pomocy w następującej sprawie.
Za 2,3 miesiące będę podchodził do testu na 1000m. Dystans chcę pokonać w 2.54 max obecny mój czas to 4min.
Nie jestem w żadnym treningu...od tak zrobiłem sobie wczoraj ten test na 1000m i wyszło mi właśnie te 4 min.
Mam 27 lat,176cm,63-64kg.
Czy jest to wykonalne w tym czasie 2,3 miesięcy a jeżeli jest to jak się mam za to zabrać???
Bardzo mi na tym zależy i jestem gotów podjąć trening i ponieść ryzyko ewentualnej kontuzji czy innych konsekwencji mimo to proszę o rady.
Pomoc w planie pod testy.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Jeżeli te 4 minuty to Twój rzeczywisty max. na tę chwile to jest to niewykonalne.
Zawsze jest szansa, że w samotnym teście bez konkurencji i bez żadnej stawki nie dałeś z siebie wszystkiego i że tak naprawdę jesteś na trochę wyższym poziomie.
Zejście poniżej 3 minut w tak krótkim czasie jest bardzo mało prawdopodobne, ale na pewno możesz się zbliżyć.
Tu masz LINK z planem pod 1000m. Do tego dorzuć ćwiczenia siłowe na nogi. Na początku większe cieżary (ale nie maksymalne), później mniejsze, ale dynamicznie.
Zawsze jest szansa, że w samotnym teście bez konkurencji i bez żadnej stawki nie dałeś z siebie wszystkiego i że tak naprawdę jesteś na trochę wyższym poziomie.
Zejście poniżej 3 minut w tak krótkim czasie jest bardzo mało prawdopodobne, ale na pewno możesz się zbliżyć.
Tu masz LINK z planem pod 1000m. Do tego dorzuć ćwiczenia siłowe na nogi. Na początku większe cieżary (ale nie maksymalne), później mniejsze, ale dynamicznie.
Krzysiek