Adidas miCoach Pacer

thunder
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, jest to mój pierwszy post dlatego chciałbym się przywitać serdecznie z forum :oczko:

Od jakiegoś czasu regularnie biegam dla przyjemności, jednak postanowiłem sprawić sobie jakiś sprzęt wspomagający moje bieganie. Wybór padł na miCoach Pacer od Adidasa, głównie dlatego, że ma plany treningowe pod osoby uprawiające inne sporty. Zaznajomiłem się z zasadą jego działania, jednak nurtuje mnie jedna rzecz, stąd ten temat. Wiem, że trening z miCoach bazuje na czterech strefach i dostaje komunikat głosowy od Pacera w jakiej strefie powinienem biegnąć, jednak czy jest jakiś sposób w który mogę skontrolować faktycznie w jakiej strefie się znajduję? Z tego co wiem, Pacer wydaje komunikaty typu 'Slow down to the Green Zone', jednak nie ma komunikatu typu 'You are now in Green Zone'. Dlatego też moje pytanie brzmi, czy istnieje jakiś sposób aby w czasie biegu sprawdzić w której strefie jestem za pomocą Pacera czy należy w takim razie ratować się innymi urządzeniami np. miCoach Zone?
PKO
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasznie droga ta zabawka, nie lepiej zegarek kupić :echech:
thunder
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam okazję kupić ten zestaw za 100zł, więc uważam, że nie jest to wygórowana cena :)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie miałem nigdy tego urządzenia więc się nie wypowiem, za 100zł może być ciekawe.z tego co widze to ma jakis magiczny przycisk który po wciśnięciu może informwać podobno o danej strefie. Osobiście robie treningi na tempo a nie na tętno więc co do reszty sie nie wypowiem.

powiem tak za 100zł bym rozważył ale więcej niż 150zł bym nie dał i tylko w momencie jakbym nie miął zegarka.
bieniu79
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

thunder pisze:czy istnieje jakiś sposób aby w czasie biegu sprawdzić w której strefie jestem za pomocą Pacera czy należy w takim razie ratować się innymi urządzeniami np. miCoach Zone?
Jeśli biegasz z telefonem z Androidem, to jest. Polecam Ci appkę Pace Control (http://pacecontrol.pbksoft.com). Miałem podobny problem, to zakasałem rękawy i napisałem coś, dzięki czemu teraz nie mam problemu z oceną tempa biegu.
thunder
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie jakoś sobie postaram poradzić, dzięki za pomoc i odpowiedzi :)
danpe_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trochę odkopię temat, ale może komuś się przyda...
Jak wciśniesz ten duży środkowy przycisk to Ci mówi tajemniczy głos jakim tempem biegniesz, w jakiej strefie z jakim HR.
Tylko musisz sobie to ustawić na micoach.com, tzn w ustawieniach odfajkowujesz jakie komunikaty ma podawać. Możesz sobie też ustawić interwał, w jakim automatycznie podaje Ci micoach te parametry.
Ja jeśli biegnę trening i zmienię strefę nie na taką, jaka ma być to mnie upomina trener, że za wolno, albo za szybko.
Jakbyś miał jakieś problemy to pisz na prv, micoacha mam obczajonego dość dobrze, używam go zawsze na treningach, a na zawodach sam HR i krokomierz sparowane z Gamrinem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ