Saucony Ride 7

Awatar użytkownika
Matii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Bieganie amatorskie, głównie asfalt, dłuższe wybiegania leśne ścieżki...
Ważę w tym momencie 94kg ale waga powinna w najbliższym czasie minimalnie spaść do 90kg. Nie zależy mi na jakieś większej dynamice, mają być "podusie" = zależy mi na odpowiedniej amortyzacji bo jestem po paru poważnych operacjach (2004 rok) krzyżowych prawego kolana i nie mam przyśrodkowej łąkotki!

Stopa raczej neutralna...

Biegam w tym momencie w Kayano 20 ale buty te nie są zbyt wytrzymałe i czas na nowe - mam ciekawą opcje zakupu tych bucików w przystępnej cenie! Co ludzie sądzicie?

Czy są to użytkownicy tego obuwia? Niewiele jest precyzyjnych informacji odnośnie tego konkretnego modelu w sieci. test lubeskiego biegacza już czytałem, więcej nie znalazłem!
"Nic nie może się równać z prostą przyjemnością jazdy na rowerze"

J.F. Kennedy
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To but średni. Nie chodzi o to, że zły, ale że w środku stawki jesli chodzi o masę, sztywność, miękkość, wysokość pod pietą. Wygląd bezpiecznie. O trwałości nic nie wiem.
http://katalogbiegowy.pl/ride-7.html
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

Biegam w Triumph 11, więc nie dokładnie takich jak chcesz kupić. Ważę około 89 kg (choć dawno się nie ważyłem).Nie napiszę Ci jakie są te Ride 7, ale parę słów o Saucony
Triumph 11 mają lepszą amortyzację niż Ride 7, ale nie są to "podusie". Są bardzo wygodne, gdy zakładałem i zakładam je na nogę, dopasowane wręcz idealnie (subiektywnie rzecz biorąc). Jak je kupiłem, pojawiły się problemy z pęcherzami na stopach, gnieceniem. Problemy pojawiały się - najpierw po jakichś 10-15 km, potem szybciej, dochodziło do 5 km. Gniotły mnie, wewnętrzna strona stopy, najpierw prawy, potem lewy. W tej chwili (jakieś 800 km) w dalszym ciągu mam problemy z pęcherzami, choć ostatnie problemy - ze dwa tygodnie wstecz wynikły ze połączenia zmoczenia butów, niewłaściwych skarpetek i bardzo trudnego terenu. Myślę, że pęcherze pojawiają się przez to, że podeszwa jest szeroka w okolicy palców, co mojej stopie nie odpowiada. Już nie gniotą, ułożyły się.
Są bardzo trwałe, podeszwa się trochę starła, ale nadal są w dobrym stanie, jak bym je wyprał pewnie by nie wyglądały na to, ile przeszły.
Podsumowując, jeśli Twojej stopie będzie odpowiadać kształt podeszwy, będziesz zadowolona. Jeśli szukasz bardzo miękkich butów, wybierz inne, te nie są bardzo miękkie (moje).
Jeśli ktoś C powie, przymierz, spróbuj na bieżni jak będą Ci leżały, możesz mieć podobny problem do mojego (choć ja ich nie testowałem), na początku naprawdę super.
Czy kupiłbym jeszcze raz Triumph 11 - raczej nie.
Przepraszam za chaotyczność posta. Jak coś niejasne, pytaj, postaram się odpowiedzieć.
Awatar użytkownika
Matii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

lama71 pisze:Biegam w Triumph 11, więc nie dokładnie takich jak chcesz kupić. Ważę około 89 kg (choć dawno się nie ważyłem).Nie napiszę Ci jakie są te Ride 7, ale parę słów o Saucony
Triumph 11 mają lepszą amortyzację niż Ride 7, ale nie są to "podusie". Są bardzo wygodne, gdy zakładałem i zakładam je na nogę, dopasowane wręcz idealnie (subiektywnie rzecz biorąc). Jak je kupiłem, pojawiły się problemy z pęcherzami na stopach, gnieceniem. Problemy pojawiały się - najpierw po jakichś 10-15 km,

(...)

Czy kupiłbym jeszcze raz Triumph 11 - raczej nie.
Przepraszam za chaotyczność posta. Jak coś niejasne, pytaj, postaram się odpowiedzieć.
Dzięki za informację. Buty kupiłem ale korzystam z możliwości zwrotu! Założyłem na nogi i po prostu "tego nie czuje". Szukam dalej bo w moich Asicsach to mi na stopach obtarcia się pojawiają jeden po drugim... 10 miesięcy przetrzymały! Czas na inną stajnie.
"Nic nie może się równać z prostą przyjemnością jazdy na rowerze"

J.F. Kennedy
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z "poduszek" zadowolony jestem z New Balance 880v4. Nie wiem jak z trwałością, biegam w nich sporadycznie, mają ok 600km i mają się dobrze. Szybko puściła wyściółka zapiętka ale u mnie to norma jedynie wave rider 17 długo trzymały się dzielnie ale i te przetarłem.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ