Komentarz do artykułu Trailowa oferta adidas + konkurs
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Trailowa oferta adidas + konkurs
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48 min
- Życiówka w maratonie: brak
Można wysłać kilka wersji odpowiedzi?
Zawsze miałem wątpliwości natury ...no chociażby etycznej, ale tym razem po wypełnieniu formularza zobaczyłem jawną zachętę - link "wyślij kolejną odpowiedź" (czy coś podobnego).
Można?

Zawsze miałem wątpliwości natury ...no chociażby etycznej, ale tym razem po wypełnieniu formularza zobaczyłem jawną zachętę - link "wyślij kolejną odpowiedź" (czy coś podobnego).
Można?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Można, ale bierzemy pod uwagę tylko jedną odpowiedź, ostatnią.
Mail, imie i nazwisko - dają pewien unikalny klucz.
Tylko Twoja ostatnia odpowiedź jest przez nas traktowana jako ta właściwa.
Mail, imie i nazwisko - dają pewien unikalny klucz.
Tylko Twoja ostatnia odpowiedź jest przez nas traktowana jako ta właściwa.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Jakoś nie przekonuje mnie ta oferta adidasa, te z linii terrex to wyglądają jakby były kierowane nie do biegaczy a jako lekkie buty do kwalifikowanej turystyki górskiej, a może nawet jako buty tzw. podejściowe. Skoro Adam mógł kiedyś przebiec 30 km po Karpatach w butach podejściowych to czemu nie można podchodzić w butach (także) do biegania.
Generalnie brakuje mi w tej ofercie butów podobnych do Salomon Sense Pro, czyli takich stosunkowo lekkich butów do niezbyt trudnego trenu... chociaż może ta kanadia ma być takim butem, trzeba by ją pomacać. Na pewno zaletą kanadi jest jej niewygórowana cena. Z drugiej strony oczywiście trudno porównywać ofertę adidasa do firm, które specjalizują się i są kojarzone z produkcją butów do biegania w terenie takich jak Salomon czy Inov-8.
Generalnie brakuje mi w tej ofercie butów podobnych do Salomon Sense Pro, czyli takich stosunkowo lekkich butów do niezbyt trudnego trenu... chociaż może ta kanadia ma być takim butem, trzeba by ją pomacać. Na pewno zaletą kanadi jest jej niewygórowana cena. Z drugiej strony oczywiście trudno porównywać ofertę adidasa do firm, które specjalizują się i są kojarzone z produkcją butów do biegania w terenie takich jak Salomon czy Inov-8.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale w Terrex da sie nie tylko nieźle biegać ale nawet wygrywać Granią Tatr.
Terrex ma jeszcze jeden, klasycznie podejsciowy model: Solo.
A'propos mojego biegu, to wtedy mi sie w nich naprawdę fajnie biegło, chociaż gdyby było bardziej błotniscie to pewnie bym narzekał.

A'propos mojego biegu, to wtedy mi sie w nich naprawdę fajnie biegło, chociaż gdyby było bardziej błotniscie to pewnie bym narzekał.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Adam ale my razemAdam Klein pisze:chociaż gdyby było bardziej błotniscie to pewnie bym narzekał.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
- comar
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Biegam w response trail 21. But mega wygodny jak dla mnie ale ma jedną wadę, bardziej nadaje się na ścieżki leśne i łatwe szlaki w górach. Trochę błota, kamieni czy miękkiego terenu i bieżnik zupełnie nie daję rady. Z racji że bieżnik jest bardzo podobny we wszystkich modelach to to chyba element nad którym musieli by popracować.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
moze nie jestem bardzo dobrym zawodnikiem, ale musze sobie przyznac ze jako jeden z nielicznych w srodowisku uzywam od kilku lat adidasa i sa to moje podstawowe buty, zarowno startowe jak i treningowe. teraz adidasa widac wiecej w trailu, ale te kilka lat temu (niestety, wczesniej nie biegalem
) nie bylo go za duzo
przez ten moj krotki czas biegania mialem 2 pary questarow trail 2, 4 pary kanadianow elite (i to jest moj ulubiony but ever, szkoda tylko ze na mokrej skale nie ma gorzej trzymajacego modelu na swiecie :P), adizero xt4, adizero xt5, 2 pary kanadianow 6, kanadie 7, duramo 5tr a jeszcze na asfalt uzywam bostonow 
ps: jeszcze krotko o wybranych modelach - elity to swietny but, wszechstronny, lekki, dla mnie swietnie zbudowany i po prostu wygodny. ciezko go przemoczyc, a jednoczesnie nie zapaca sie w srodku. dynamika na wysokim poziomie. taka kanadia na sterdydach. xt5 z kolei to najdynamiczniejszy but w jakim biegalem - to jest po prostu torpeda, ja nie wiem jak oni tego buta zrobili, ale nie da sie w nim wolno biegac. nawet po asfalcie jest szybszy niz moje modele na asfalt (!!!) oczywiscie ciezko nim pobiegac w blocie, ale na mokrym-mokrym guma continentala daje spokojnie rade, nawet po mokrej skale. amortyzacji bardzo malo, ale za to dosz sztywna (jak to w adidasie) podeszwa i swietna stabilizacja powoduja ze mozna zasuwac nawet po bardzo kamienistych zbiegach. szkoda tylko ze cholewka z siateczki nie daje zadnej ochrony przed woda, byle kaluza i chlupie w bucie
ale jeszcze raz powtorze - ZADEN moj inny but nie zblizyl sie dynamika do tego modelu, a mam/mialem kolo 30 modeli butow trailowych.

ps: jeszcze krotko o wybranych modelach - elity to swietny but, wszechstronny, lekki, dla mnie swietnie zbudowany i po prostu wygodny. ciezko go przemoczyc, a jednoczesnie nie zapaca sie w srodku. dynamika na wysokim poziomie. taka kanadia na sterdydach. xt5 z kolei to najdynamiczniejszy but w jakim biegalem - to jest po prostu torpeda, ja nie wiem jak oni tego buta zrobili, ale nie da sie w nim wolno biegac. nawet po asfalcie jest szybszy niz moje modele na asfalt (!!!) oczywiscie ciezko nim pobiegac w blocie, ale na mokrym-mokrym guma continentala daje spokojnie rade, nawet po mokrej skale. amortyzacji bardzo malo, ale za to dosz sztywna (jak to w adidasie) podeszwa i swietna stabilizacja powoduja ze mozna zasuwac nawet po bardzo kamienistych zbiegach. szkoda tylko ze cholewka z siateczki nie daje zadnej ochrony przed woda, byle kaluza i chlupie w bucie

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No, ciekawe uwagi. A skąd miałeś te wszystkie jednak dosyć unikalne modele?
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
w zasadzie wszystko kupowalem przez net, ale ze sklepow stacjonarnych - ja nie mam problemow z dopasowaniem rozmiaru, a nawet jak jest lekko (do 1cm) za duzy to tez nie ma problemu, stad bez obaw generalnie kupuje via net 
ps: one teraz sa unikalne, ale te kilka lat temu nie :D (a ja czesto kupuje po 2 pary naraz, szczegolnie jak wiem co kupuje, stad np 4 pary elitow, z czego jedna lezy jeszcze w szafie :D)

ps: one teraz sa unikalne, ale te kilka lat temu nie :D (a ja czesto kupuje po 2 pary naraz, szczegolnie jak wiem co kupuje, stad np 4 pary elitow, z czego jedna lezy jeszcze w szafie :D)
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
LoveBeer, też zauważyłem, że w adiZero XT całkiem dobrze biega się po asfalcie :P Dziwna sprawa :D Nie mam z Adidasem jakiegoś dużego doświadczenia bo tylko Adiosy, Takumi Sen i właśnie te adiZero XT, ale jest z nich moim zdaniem całkiem przyzwoita trailówka - chce się szybko pobiec, tylko mogłyby trochę lżejsze.
Pozdro
Pozdro
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
To LoveBeer, jesteś idealnym kandydatem do specjalnej grupy Adidas Trail: miłośnik terenowych adidasów który dobrze biega. 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja sie ich zapytam, ale oni pewnie sami to wiedzą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Zwycięzca, Artur Jablonski miał w Falenicy 33:50. Dokładnie tyle, ile w konkursie typował .... Artur Jabłoński.
Mam nadzieje, że Artur sie nie obrazi, że nie weźmiemy go pod uwagę w konkursie. 
Zreszta po co Ci Artur buty trailowe jak Ty w górach startujesz w szosowych startówkach.

Zreszta po co Ci Artur buty trailowe jak Ty w górach startujesz w szosowych startówkach.