Ból wewnętrznej strony pięty

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
qudlatyy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, ostatnio trafiła mi się nieciekawa sytuacja. Podczas grania w piłkę, jeden z przeciwników dosyć konkretnie mnie "wykosił", trafiając stopą prosto w piętę. Dodam, że wślizg był już po minięciu go, także nie wiem co ludzie w głowach mają. Wracając do tematu, trenuje lekkoatletykę i niedługo ruszają przygotowania do nowego sezonu, które ów gościu pewnie mi uniemożliwi.

Wcześniej miałem problemy z Achillesem w tej samej stopie, jednak jakby ostatnio ból minął. Normalnie biegałem, czy to sprinty czy dłuższe dystanse. Po tym uderzeniu ból pojawił się przy chodzeniu na całej stopie. Mogę stanąć na pięcie, jednak wiąże się to z wyraźnym bólem. Kiedy dotykam ręką, to najbardziej boli wewnętrzna część pięty. Co to może być ? Po prostu się boje, bo już poprzedni sezon miałem stracony w wyniku tego achillesa. Warto robić usg i rtg przed pójściem do lekarza ? Oczywiście prywatnie, bo zanim dostane skierowanie i miejsce w kolejce to pewnie jakieś 2 miesiące trzeba czekać, a mi zależy na czasie. Może miał ktoś coś podobnego ? Aktualnie smaruje dip rilif i okładam to miejsce lodem, ale od zdarzenia upłynął tydzień i poprawy nie ma. Dodam, że na palcach mogę normalnie biegać bez bólu, dopiero jak przechodzę na całą stopę to boli.
PKO
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj!

Długo ból się utrzymuje?
Niewykluczone ,że to jedynie mocne stłuczenie,ale można wykonać zdjęcie rtg aby wykluczyć ewentualne pęknięcie kości.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ