dosc duzo czasu spedzam w aucie byc moze nie jest to az tyle co zawodowi kierowcy ciezaowek ale uwazam ze 2 godziny dziennie to I tak duzo dla mnie.
czy po przez zle ulozenie prawej nogi mozna doznac kontuzji?
brzmi to pewnie kuriozalnie, ale ostatnio zmienilem auto I zaczalem odczuwac dyskomfort w okolicy prawego kolana.
zamin wywnioskowalem ze moze to byc od auta minelo kilka tygodni...
czy to wogole mozliwe?
wsiadam do auta jade jest ok. wysiadam I kustykam lub czuje bol....
juz nie wiem czy sobie tylko to wmawiam.
ktos cos mial takiego?
dluga jazda autem i bol w kolanie
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja jak wsiadam do auta zony to wychodze ze zmeczona lewa noga, a jak juz mi przyjdzie jechac w korkach to az mi sie trzesie ze zmeczenia. Tak to jest jak na codzien automatem sie jezdzi
Zobacz czy na wysokosci kolana nie masz jakiegos wystajacego plasiku ktory gniecie Cie w noge.

Zobacz czy na wysokosci kolana nie masz jakiegos wystajacego plasiku ktory gniecie Cie w noge.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:12
- Życiówka w maratonie: 3:10:14
Czasami jak wysiadam z aut to też w kolanie czuję coś jakby ból-zdrętwienie.
Zauważyłem że jak mam siedzenie niewyregulowane (bo żona wcześniej jechała autem) to podczas operowania prawą nogą (nie zawsze)czuję coś jakby zacięcie w kolanie.
Trudno to opisać .
Zauważyłem że jak mam siedzenie niewyregulowane (bo żona wcześniej jechała autem) to podczas operowania prawą nogą (nie zawsze)czuję coś jakby zacięcie w kolanie.
Trudno to opisać .
- tomhusky
- Wyga
To raczej nie wystający plastik uciskający w jednym miejscu. Też tak mam jak jeżdżę automatem - lewa noga odpoczywa w dowolnej pozycji, a prawa ciągle napięta na gazie lub hamulcu nawet nie ma chwili luzu i odpoczynku, ciągłe wielogodzinne napięcie jakiegoś ścięgna powodujące ucisk u mnie w okolicy podrzepkowej. Tłumaczyłem to sobie nawracającym starym urazem. Spróbuj zmianę ustawienia fotela, nachylenie siedziska, zmiana kąta podparcia przedniej części pod udem, oddalenie lub przysunięcie fotela. Przerwy w jeździe i spacer dookoła samochodu 

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Trzeba uzywac tempomatu 

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 41:40
Reumatoidalne zapalenie stawów