nike lunarglide

Natalia28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, czy jest jakas znacząca roznica miedzy nike lunarglide 6 a 5 ?
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapewne cenie ;)
Natalia28
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To na pewno ale wypatrzylam za 220 zl ;D tylko mam dylemat co do rozmiaru. Generalnie mam rozm 38 i dlugosc wkladki 24 cm. W sklepie mierzylam wlasnie 38, niby nie czulam palca przy koncach, troche pobiegalam i super trzymaly stopę. Ale jak wyjęlam wkladke i przyłożylam stope to mialam na styk z wkładką. Niestety w sklepie nie bylo 24,5 cm zeby porównac. Powinnam jednak kupic te o 0,5 cm większe ? Obawiam sie czy wtedy buty nie beda tak dobrze trzymac.
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

powinnas kupic wieksze. noga bedzie puchla wraz z dlugoscia treningu
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Natalia28 pisze:W sklepie mierzylam wlasnie 38, niby nie czulam palca przy koncach, troche pobiegalam i super trzymaly stopę. Ale jak wyjęlam wkladke i przyłożylam stope to mialam na styk z wkładką. Niestety w sklepie nie bylo 24,5 cm zeby porównac. Powinnam jednak kupic te o 0,5 cm większe ? Obawiam sie czy wtedy buty nie beda tak dobrze trzymac.
Ciężko powiedzieć jednoznacznie. Jeśli te 38 było dobrze i nie czułaś palców przy końcu to teoretycznie powinno być ok - nie znam tego buta, może przód (miejsce na palce) jest nieco zaokrąglone i stąd but jest te kilka mm dłuższy niż wkładka (tzn. jest więcej miejsca)? Ciężko powiedzieć, te pół centymetra może już też spowodować luz w całej cholewce. Spróbuj poszukać, może masz w okolicy inny sklep z tym butem. Ewentualnie zawsze możesz kupić wysyłkowo i później wymienić - masz prawo, tylko trochę więcej zachodu.
Natalia28 pisze:czy jest jakas znacząca roznica miedzy nike lunarglide 6 a 5 ?
Przy Twoich dylematach powyżej - bez mierzenia w ciemno bym nie kupował bo wystarczy delikatna zmiana cholewki i już lipa. Teoretycznie 6 jest bardziej amortyzowana, ma niby być trwalsza. Poszukaj recenzji - bo z tego co pamiętam to ludzie pisali że to jednak nieco inny but jest.
biegam ultra i w górach :)
Natalia28
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A gdyby but okazal się ciut za luźny to czy włożenie dodatkowej wkladki uratowalo by sprawe ?
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

"to zależy" :)
Ja nigdy nie biegałem w 2 wkładkach - jeśli cholewka będzie szersza, to przy szybszym bieganiu i na zakrętach noga może Ci na bok odjeżdżać/przesuwać się w bucie. Nie wiem też, jak będą się zachowywać 2 wkładki w bucie - but z wkładką to jednak jakaś przemyślana konstrukcja jest i dodawanie drugiej o jakiejś grubości na pewno wpłynie na odczucia. Kwestia tylko jak bardzo? Ale zgodnie z prawem jeśli będzie za luźno to możesz w ciągu 14 dni odesłać bez podania przyczyny, wymienić itp.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Biegałem w 5 kupiłem 6 (500km) i subiektywnie stwierdzam, że 5 o wiele lepsze. Więc wróciłem do 5 :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ