prośba jogina do biegaczy o poradę

utrapienie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzień dobry, prośba może nietypowa, ale zaczynając od pochlebstwa, to wyszłam z założenia, że nikt się lepiej nie orientuje w sprzętach pomiarowych, jak biegacze :taktak:
Po prostu poszukuję zegarka, stopera, cokolwiek, co będzie mi odliczało minuty. Wiem, mogę sobie kupić kuchenne urządzenie do gotowania jajek w jakimś inspirującym kształcie kurczaka i nastawić na minutę, ale to nie o to chodzi. Potem trzeba je ustawiać na nowo, a ja potrzebuję przy praktyce własnej stopera, który włączony będzie mi delikatnie sygnalizował piknięciem upływ minuty, potem mierzył czas dalej, drugiej minuty, trzeciej minuty, czwartej itd. Taka funkcja występuje często przy pełnych godzinach.
Wiadomo są pozycje, gdzie mogę rzucić okiem na zegarek, ale są takie np. mostek lub świeca, gdzie jest to utrudnione, a nie chcę w myślach liczyć do 240, żeby "z grubsza" mieć poczucie, że minęły te 4 minuty.
Próbowałam pokombinować coś z garminem mojego męża (biegacza) w kontekście ustawienia okrążeń, ale niestety to na nic.

Gdybym mogła od Kogoś bardziej obtrzaskanego w temacie dowiedzieć się jakiś konkretów, to byłabym wdzięczna.. :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz snartfona? Mysle, ze masz. Sciagnij sobie na niego aplikacje do interwalow i ustaw sygnalizacje co minute przez 100min. Po co tracic kase na zegarek.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Polar ma coś takiego np. RS300 ale u mnie pasek z plastiku po roku się rozleciał
została tylko obudowa!
Timex ma sporo funkcji i mój stary miał coś takiego jak countdown np. 1min i bip!
Ale z Garminem coś takiego może jest możliwe do ustawienia w 410 do tej
pory nie udało mi się tego dokonać :grr: a chciałem biegać np. 1min bip , 3min i bip!
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Na android polecam aplikację Mówiący Stoper.
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

GymBoss
utrapienie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szukałam pół wieczoru, aż w końcu znalazłam - IntervalTimer na iOS. Fajny, przejrzysty i za darmo.
Dziękuję bardzo za pomoc.
Nawet nie wiedziałam, że takie aplikacje są :hahaha:
Co do zegarka, to kupiłabym sobie, oj tak, ale qrde, czemu wszystkie wyglądają jak busole :niewiem:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ