Trening na pierwsze 60km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Pytanie do bardziej doświadczonych. Szukam planu treningowego na 60km. Wiem że to ani 50K ani 50mil, ale taka odległość chcę przebyć. Nie biegam szybko, ale lubię biegać długo. Maraton przebiegam w 4h i na końcu czuje ze mam sile na dalej (nie lubię biegać na max żeby na końcu być wykończonym ;) ). Mam sprawdzony plan treningowy na maraton poniżej 4h i mam pomysł, żeby końcowy wyścig (Dębno) potraktować jako treningowy (oraz testowy) i ekstrapolować trening o 3 tygodnie i na końcu przebiec 60km.
Czy to dobry pomysł? Czy szukać jakiegoś dedykowanego planu? Nie wiem czy kilometraż w tym treningu jest wystarczający dla takiej odległości, wydaje mi się, ze nie (najdłuższe wybiegania maja tylko sobota 80min+niedziela 150min, ale będąc w okresie roztrenowania biegam czasami dłuższe biegi)
Jeśli macie jakieś sprawdzone treningi na 50K to możecie się podzielić :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ