Jakie Buty? 72kg przy 180cm.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Jestem początkującym biegaczem. Jestem aktywny sportowo ale przez kontuzję łąkotki (trening tańca) unikałem biegania "po parku" i biegałem tylko jak grałem w sporty drużynowe na wf czy coś. Moja kontuzja minęła ale wolałbym by nie powróciła dlatego potrzebuję buty o solidnej amortyzacji. Biegam po asfalcie
staram się by było jak najbardziej ze śródstopia. Mam 20 lat i jestem mężczyzną. Mój budżet nie jest wysoki, chciałbym kupić buty do 150zł. Biegam co 2-3 dni po ok godzinie.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Dla początkującego biegacza nie rujnujące budżetu są buty Kalenji z Decathlona. Wbrew pozorom to naprawdę niezłe buty. Możesz też poszukać Adidas Duramo - są teraz przecenione spokojnie za 120-150 się wyrwie a na początek solidny but. W tej cenie chyba jeszcze uda się wyłapać buty firmy Joma - ale nie mam doświadczenia więc nie polecę.
Gdybyś nieco zwiększył budżet - to w granicach 200-250 pln na wyprzedażach da się teraz wyłapać lepsze buty
Gdybyś nieco zwiększył budżet - to w granicach 200-250 pln na wyprzedażach da się teraz wyłapać lepsze buty
biegam ultra i w górach 

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Witam.
Który model ma największą amortyzację z kalenji?
Który model ma największą amortyzację z kalenji?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:48
- Życiówka w maratonie: 3:09:32
W tej cenie możesz jeszcze kupić Asics Patriot. Zaczynałem biegać w tych butach i po 1500km przebiegu jedyną oznaką zużycia była wyklepana amortyzacja.LisciuKrk pisze:Witam. Jestem początkującym biegaczem. Jestem aktywny sportowo ale przez kontuzję łąkotki (trening tańca) unikałem biegania "po parku" i biegałem tylko jak grałem w sporty drużynowe na wf czy coś. Moja kontuzja minęła ale wolałbym by nie powróciła dlatego potrzebuję buty o solidnej amortyzacji. Biegam po asfalciestaram się by było jak najbardziej ze śródstopia. Mam 20 lat i jestem mężczyzną. Mój budżet nie jest wysoki, chciałbym kupić buty do 150zł. Biegam co 2-3 dni po ok godzinie.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem Adidas Galaxy w Decathlonie za 99zł. Z przymierzonych butów w moim budżecie te okazały się najwygodniejsze no i poza tym sensownie wyglądają. Marka i promocja z 179zł też przykuły uwagę. Mam nadzieje że będę zadowolony i dzięki wszystkim za odpowiedzi.
http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 11282.html
http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 11282.html
-
- Rozgrzewający Się
przebiegłem dziś rano ponad 5 km i powiem Wam że buty bardzo wygodne. W zimowej aurze minusem jest to co latem jest plusem czyli dobra wentylacja. Biegnąc po kałuży zdarzyło mi się pochlapać przednią "siateczke" co od razu było odczuwalne na stopie. Ale mimo wszystko stosunek ceny do jakości jest dobry.