Buty na Puszcze (piasek) i na zime

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Dotychczas biegam w butach saucony kinvara 4 i mirage 3. Poprzednia zime biegalem dodatkowo w jakis starych asicsach z wkreconymi domowym sposobem srubami/kolcami zeby sie nie slizgały na sniegu (swietny patent), a w tym roku chcialem zastapic to rozwiazanie (ktore w miejscach bez sniegu srednio sie sprawdzalo) jakimis normalnymi butami.

Szukam zatem butow podobnych do kinvara4 ale na zime (snieg) i do biegania po Puszczy Noteckiej (w kivarach srednio sie biega po miejscach z bardzo sypkim piaskiem).

Najpierw myslalem po prostu o kolejnych sauconach a dokladniej modelu peregrine, ale w moje oczy wpadly Inowa-8 x-talon 212. Pytanie brzmi jak one sie maja do kinvar? chodzi oczywiscie o trzymanie stopy i pięty (kinvary mam jak przyklejone i tak lubie) Drop podobny (4mm vs 6mm). Niestety najblizszy sklep z butami mam ponad 80km od mojej miejscowosci, a i nie wiem czy takie zobacze, wiec pozostaje mi zakup przez internet i ewentualny zwrot jak nie beda pasowac.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Coś dla Ciebie. Ten artykuł powinien Ci co nieco pomóc.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję. Brooks PureGrit 3 tez mam w ulubionych. W koncu pewnie chyba zostane przy sauconach.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Mialem przez pewien czas Brooks i byly za szerokie , tez mam Saucony Mirage 3 i noga lezy super a w Brooksach latala.Moze wez pod uwage SAUCONY GRID EXCURSION TR 7 sa z gore-tex wiec powinny ci pasowac na zime.
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam w Peregrine 3 od stycznia tego roku i jestem bardzo zadowolony. Jeśli pasuje ci Kinvara, to Peregrine też będą świetne. Niektórzy narzekają na trwałość, ale u mnie nie widać jeszcze oznak zużycia. Pomimo przebiegania w nich tej trudniejszej w ostatnim sezonie połowy zimy i dwóch tygodni w Karkonoszach i Tatrach. Kupowałem je z podobną motywacją co Ty, na zimę plus kros po Kabatach, ale dopiero w górach pokazały co potrafią :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam możliwość pobiegać w peregrinach więc jak nastanie zima to je wyprobuje. Te talony wygladają jednak na bardziej agresywnie trzymające się nawierzchni. Ciągle mnie kuszą, szkoda że nie mogę ich nigdzie przymierzyć :/
Kinvary 4 to moj ulubiony but, jednak dosc szybko mi sie niszczy. Upper wyglada jak z papieru ;) Mirage 3 maja wytrzymalszy upper ale juz tak lekko sie w nich nie czuje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ