Puma faas 500v3 kupilem i ...

darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Byla promocja kupilem za 270zl pierwszy bieg swoim tempem i po 3km zyciówka po 5 super po 7 cos cisnie i uwiera . Pecherze na lewej nodze pod srodstopiem i prawej na piecie . Pierwsze buty w ktorych dostalem pecherze, i teraz niewiem czy po rozchodzeniu bedzie ok czy szukac innych wkladek ?.wlozylem te z lidla żelowe do biegania i jest roznica noga stabilniejsza ale nie wiem jak bedzie podczas biegu , buty dobrane rozmiarowo sa ok. Slyszalem od znajomego ze inni wyrzucaja te wkladki oryginalne .Mam zamiar w tych butach przebiec w wrzesniu polmaraton mysle ze bedzie ok. Chodzilem w nich po sklepie pół godziny i bylo ok teraz mam obawy czy aby te buty nadadza sie do biegania , biegalem po asfalcie w asics gel enduro 9 i bylo ok tylko bieznika szkoda, tylo zebym nie musiał polmaratonu w enduro biegac.Jestem ciekaw czy ktos też mial na poczatku problemy z faas 500?
PKO
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Miałem problem z moimi ale tylko na długich wybieganiach. Odciski po zewnętrznej stronie małych palców. Po pewnym czasie się rozbiegało i już nie ma problemu.
Obrazek
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzieki ,to jest nadzieja ze beda do biegania a nie do dżinsów
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Buty są !@#$% wygodne, a but jak to but, noga się musi przyzwyczaić.

Wada tych butów to ich wytrzymałość... są 2 wątki na forum o tym
Obrazek
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zawsze pozostaje gwarancja , a jestem czlowiekiem ze nie popuszczam jak cos psuje sie przed czasem na jaki jest gwarancja.
JESZCZE jedno pytanie czy biegacie w tych butach z oryginalnymi wkladkami?
Mysle ze problem jest w wkladkach wyjmujac oryginalne i zastepujac je wkladkami do biegania gelowymi z lidla jest idealnie . Tylko ze te wkladki zwiekszaja ciezar buta o 70 gram i zwiekszaja spadek pieta palce o 4mm
Nie wiem czy bedzie robic to różnicę.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis wlozylem do faas wkladki z butow z lidla i ok spokojnie 14 km bieglo sie super, te wkladki oryginalne jakis niewypał.
benektorun
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:14

Nieprzeczytany post

Nigdy nie wyciągnąłem z nich oryginalnych wkładek i nigdy nie miałem problemów z pęcherzami ale wiadomo, że każda stopa jest inna.

Wkładki oryginalne nie są byle jakie, bo posiadają technologie Ortholite czyli wykorzystuje zewnętrzna firmę do pomocy w tych sprawach.

http://www.ortholite.us/
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzis chcialem przetrzec swoje faasy i jak zobaczylem jak wygladaja na laczeniu cholewki z podeszwą to mnie ku....a wzieła . Buty z przebiegiem 50 km wygladaja gorzej od moich rocznych asiców . Pojechalem odrazu do sklepu i wymienili na miejscu bez problemu na nowe wzialem numer mniejsze moze te pecherze byly z powodu wiekszego rozmiaru. Sprzedawczyni nie byla zdziwiona stanem butow ,no moze troche tym ze po tygodniu wystapila usterka dobrze im znana. Zasugerowala wymiane ,ale stwierdzila ze moge domagac sie gotowki tylko potrwa to 14 dni bo ona nie może podjac decyzji bez ogledzin rzeczoznawcy . Po wymianie w milej atmosferze zaprosila na nastepna wizyte gdy stwierdze ponownie usterke. Nie myslalem ze reklamacja moze tak miło przebiegac , a ekspedientka tez niczego sobie .Oczywiscie do sklepu przybylem z pismem stwierdzajacym niezgodność towaru z umową i cała procedura nastąpila po przeczytaniu tegoż pisma przez ekspedientke moze i to mialo jakis wplyw na mile podejscie do klienta.
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48m15s

Nieprzeczytany post

netaz0@wp.pl podeślij pismo jak możesz :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ