Brakująca kropka nad i :)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Qzmiczek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,
potrzebuję porady lub/i motywacji do treningu ale nie biegowego bo tego mam aż nadto ale do siły biegowej i rozciągania. Biegam połówki po 1:23, maraton poniżej 3h ale czuję, że to jeszcze nie wszystko co mogę z siebie wykrzesać. Problem jest w tym, że ja tylko biegam, moje treningi rozpoczynają się biegiem pod klatką i tak też kończą. Zero rozgrzewki, po prostu wychodzę i biegnę. Oczywiście trening biegowy mam urozmaicony i myślę, że dostosowany do mojego poziomu ale nic po za tym. W każdej książce, planie biegowym, poradniku itp jest napisane, że nie samym biegiem żyje biegacz :) ale ja jakoś nie potrafię się zmusić do tak prostych czynności jak rozciąganie w domu przed tv, wole katować się w słońcu na bieżni biegając 400m w tempie 3:15 niż wyginać się...
Wiem, że bez tej całej "ogólnorozwojóki" moje wyniki nie będą aż tak efektownie się poprawiać lub wręcz progres przestanie być widoczny.
Czy znacie lub możecie polecić jakieś patenty na ćwiczenia ogólnorozwojowe, siłowe, rozciąganie które nie kojarzą się z gimnastyką na wf w szkole (której nie nawiedziłem :))?
Chodzi mi o przykłady z życia wzięte a nie przedyktowane z poradników biegowych.

z góry dzięki za odpowiedzi i powodzenia na biegowych ścieżkach!
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Crossfit obczaj.

Albo może masz u siebie w mieście taka siłownię w parku, tam często są różnego rodzaju plotki etc , spróbuj wskokow , przeskokow może ci to spasuje.
Zawsze możesz tez sprawdzić rozciąganie dynamiczne.

Ale z tego wszystkiego ja najbardziej lubię CF, człowiek się trochę zlacha, siła swoją droga , ale dynamika jaka z tego wychodzi to naprawdę fajna rzecz
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Zajęcia BBL, trochę to wf przypomina, ale jak się dzieje w towarzystwie to lżej można przyjąć. Dla mnie to zdecydowanie największa tygodniowa porcja rozciągania.
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ