Komentarz do artykułu NIKE FREE: Wyrusz w podróż po świecie naturalnego ruchu
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł NIKE FREE: Wyrusz w podróż po świecie naturalnego ruchu
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Śliczniutka stronka. Szkoda, że facet biegnący w NF 5.0 tak wali piętą.
Ale ja chciałbym wiedzieć:
1. Dlaczego Nike nie produkuje bucików biegowych z zerowym dropem dla mężczyzn- nazwijmy je Nike Free 2.0. Chętnie bym spróbował biegania w bucikach takich jak Free 3.0 ale bez dropu.
2. Dlaczego dla kobiet jest wersja 1.0 a nie ma odpowiednika dla mężczyzn?
3. Dlaczego linia Free jest produkowana z takich materiałów, które szybko ulegają przetarciu, przerwaniu? Obecnie kupiłem sobie już trzecią parę NF 3.0 (wersja v5), ale biegałem tylko w jednej. Ta w której biegałem, przedarła się na styku cholewki i podeszwy po 3-4 miesiącach niezbyt intensywnego (1-2razy/tydzień) biegania.
Lubię chodzić w tych butach. Uważam jednak, że dotychczasowe modele nie miały zbyt anatomicznego kształtu. Podeszwa była ogólnie mówiąc za szeroka. Wygląda na to, że wersja 3.0 Flyknit jest odrobinę lepsza pod tym względem. przynajmniej na obrazku.
Może ktoś testował ten model i ma jakieś przemyślenia?
Ale ja chciałbym wiedzieć:
1. Dlaczego Nike nie produkuje bucików biegowych z zerowym dropem dla mężczyzn- nazwijmy je Nike Free 2.0. Chętnie bym spróbował biegania w bucikach takich jak Free 3.0 ale bez dropu.
3. Dlaczego linia Free jest produkowana z takich materiałów, które szybko ulegają przetarciu, przerwaniu? Obecnie kupiłem sobie już trzecią parę NF 3.0 (wersja v5), ale biegałem tylko w jednej. Ta w której biegałem, przedarła się na styku cholewki i podeszwy po 3-4 miesiącach niezbyt intensywnego (1-2razy/tydzień) biegania.
Lubię chodzić w tych butach. Uważam jednak, że dotychczasowe modele nie miały zbyt anatomicznego kształtu. Podeszwa była ogólnie mówiąc za szeroka. Wygląda na to, że wersja 3.0 Flyknit jest odrobinę lepsza pod tym względem. przynajmniej na obrazku.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
O MOIM TRENINGU
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
1. Zapytamy sięfotman pisze:
2. Zapytamy się
3. Hmm, no nie wiem, mi sie nie przerywają, mam takie Free które mają 4 lata a zrobiłem z nich sporo i nadal działają, Ale zapytamy się.

Nie miały anatomicznego kształtu, ale do chodzenia były wg mnie przez to fajniejsze. Te zmiany sa na pewno spor, najwieksze na przestrzeni ostatnich lat (pideszwa pod piętą, sposob pocięcia, głębokość pocięcia).
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moje buty (nie tylko Nike Free) kończą zwykle żywot po przedarciu materiału w tym miejscu:

Pewnie jest to związane ze sposobem stawiania stopy (lądowanie na zewnętrznej krawędzi stopy) i jej kształtem:

Chciałbym aby wszystkie buty miały odpowiednie wzmocnienie w tym miejscu, jak mają Merrelle Trail Glove:

Niektóre modele kolców mają to świetnie rozwiązane:

Pewnie jest to związane ze sposobem stawiania stopy (lądowanie na zewnętrznej krawędzi stopy) i jej kształtem:

Chciałbym aby wszystkie buty miały odpowiednie wzmocnienie w tym miejscu, jak mają Merrelle Trail Glove:

Niektóre modele kolców mają to świetnie rozwiązane:

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
O MOIM TRENINGU
O MOIM TRENINGU
- artur_totalfit
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39.20
- Życiówka w maratonie: 3.20
- Kontakt:
Zdecydowanie się nie zgadzam z tym przecieraniem. We free 3.0 biegam od trzech lat i nic się nie dzieje. Za to w podobnym rozwiązaniu jak w merrellu (New Balance Niminus MT10) wydarzyło się to samo już dwukrotnie
artur
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl