Komentarz do artykułu Pierwiastki w służbie biegaczowi!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Skoro artykuł ma głównie wymiar kosmologiczny, to pragnę zauważyć, że te wszystkie witaminy i minerały składają się z cząstek elementarnych jak elektrony, protony i neutrony, te zaś są identyczne we wszystkich tych pierwiastkach. Te z kolei mają za budulec różnego rodzaju kwarki.

Niezależnie od tego, co w siebie pakujemy, i tak na poziomie molekularnym wtryniamy zawsze to samo.

A w ogóle, to fizycy skłaniają się do stwierdzenia, że owe kwarki zbudowane są z mikroskopijnych strun wibrujących z różną częstotliwością w 11-wymiarowej czasoprzestrzeni i w istocie nie są materią, tylko rodzajem fali. Materia jest tylko wytworem naszej wyobraźni i tak naprawdę to wcale nie istniejemy. Przynajmniej nie w takim rozumieniu, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni.

Czy wobec powyższego naprawdę musimy się przejmować dietą?

;)
Awatar użytkownika
Tomasz Peisert
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:48
Życiówka w maratonie: 03:05:53

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:Skoro artykuł ma głównie wymiar kosmologiczny, to pragnę zauważyć, że te wszystkie witaminy i minerały składają się z cząstek elementarnych jak elektrony, protony i neutrony, te zaś są identyczne we wszystkich tych pierwiastkach. Te z kolei mają za budulec różnego rodzaju kwarki.

Niezależnie od tego, co w siebie pakujemy, i tak na poziomie molekularnym wtryniamy zawsze to samo.

A w ogóle, to fizycy skłaniają się do stwierdzenia, że owe kwarki zbudowane są z mikroskopijnych strun wibrujących z różną częstotliwością w 11-wymiarowej czasoprzestrzeni i w istocie nie są materią, tylko rodzajem fali. Materia jest tylko wytworem naszej wyobraźni i tak naprawdę to wcale nie istniejemy. Przynajmniej nie w takim rozumieniu, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni.

Czy wobec powyższego naprawdę musimy się przejmować dietą?

;)
Musimy, bo w przeciwnym razie nie będziemy zbudowani z kwarków tylko ze skwarków, a nasze fale osiągną rozmiary tsunami :)
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie napisaliśmy natomiast dotychczas nic o potrzebie dostarczania najbardziej obecnego w naszym organizmie tlenu, który stanowi 65% masy naszego ciała co odpowiada 43 kg!
To jakaś bzdura. Gdyby wszystkie pierwiastki miały tę samą masę, to można byłoby w tej prosty sposób obliczyć w ten sposób masę tlenu w organizmie, ale tak nie jest. Proponuję, aby autor pochylił się nad rachunkami albo wyrzucił takie "kwiatki" z tekstu.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:Materia jest tylko wytworem naszej wyobraźni i tak naprawdę to wcale nie istniejemy.
ale...

:orany: :ojnie:
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeszcze 100 lat temu zawartość tlenu w powietrzu wynosiła 22%, natomiast w dzisiejszych czasach jest go 19% na wsiach i 12-15% w miastach (najmniej w Krakowie).
Czy mogę prosić o źródło danych na ten temat?
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"otrębach przennych"

OLE!

No litości. Ja mam dużo wyrozumiałości dla osób sadzących byki, bo sama sadzę bez litości, ale tekst przed publikacją jednak powinien być sprawdzony.
To nie wpisik na forum gdzie jak się samemu byków nasadzi, to się samemu ma wstyda.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

cava pisze:No litości. Ja mam dużo wyrozumiałości dla osób sadzących byki, bo sama sadzę bez litości, ale tekst przed publikacją jednak powinien być sprawdzony.
To nie wpisik na forum gdzie jak się samemu byków nasadzi, to się samemu ma wstyda.
Cava,
Niestety, nawet duże portale internetowe już dawno zrezygnowały z usług korektorów. Pokaż mi jeden dłuższy artykuł na Gazeta.pl bez byka.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:Pokaż mi jeden dłuższy artykuł na Gazeta.pl bez byka.
<autopromocja>
http://off.sport.pl/off/1,111381,15127198.html
</autopromocja>
:hejhej:

a tak serio, to dodam jeszcze:
te cholerne GRAMY!!! skoro mówi się: poproszę pięć kilogramów, to dlaczego wciąż tyle ludzi pisze pięć(dziesiąt, set..) gram?!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ