Witam,
Przyszedł czas na zmianę butów. Do tej pory biegałem w Nike Free 4.0, niestety zakończyły już swój żywot po 2k km. Wybrałem się do sklepubiegacza na wideo-analizę. Z analizy wynikło, że pięta schodzi do środka i potrzebuje butów stabilizujących. Zaproponowano mi Adidas Supernova Glide Boost (czułem się jak w żelazkach za ciężkie ), Nike Zoom Structure+17 ( te już nieco lżejsze, ale przednia część buta za mało giętka ). Lunarglide +5 (z tej 3 najlepsze ). Kilometraż ok. 50 km tyg.; 70% asfalt; waga: 55kg. Jednak wolałbym jakieś dynamiczniejsze i lżejsze buty, ale żeby jednocześnie miały to stabilizacje. Budżet w granicach 300 PLN. Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Nowe buty
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Daj se spokój z analizami itp. Ja po dwóch parach butów stwierdziłem, że warto kupić profesjonalnie dobrane obuwie. Trafiłem do sklepu biegacza... Dobrali mi...Wydałem prawie 700 zł z wkładką... I okazało się, że są to buty najgorsze w jakich biegałem i do tego po miesiącu biegania w nich zacząłem czuć kolana.
But musisz sam wyczuć. Jak dobrze biegało Ci się w nike free to zastanów się nad kolejną parą.
But musisz sam wyczuć. Jak dobrze biegało Ci się w nike free to zastanów się nad kolejną parą.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Free 4.0 albo Free 3.0
Skoro w poprzednich przebiegłeś 2k km bez uszczerbku na zdrowiu, to po co kombinować?
Skoro w poprzednich przebiegłeś 2k km bez uszczerbku na zdrowiu, to po co kombinować?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 37:55
- Życiówka w maratonie: brak
Jednak chciałbym spróbować czegoś innego niż Free, potem okażę się co bardziej mi pasuje, i w którą stronę iść. Zastanawiam się nad Lunarglide i Zoom Fly (dość atrakcyjna cena 259zł). Miał ktoś do czynienia z tymi butami. Nie wiem jak z giętkością podeszwy na śródstopiu we Fly ( mam nadzieję, że większa niż w Structure ) większa czy mniejsza niż w Lunarglide?
HM 1:33:29 - 10km 37:55 - 5km 17:55 - Cooper 3,38km - 1km 3:01