Silesia Marathon 2014
- Aherus
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 45:46
- Życiówka w maratonie: 4:08:20
Jako, że impreza odbywa się w moim rodzinnym mieście wypadałoby w niej wystartować, jednak słyszałem i czytałem dużo negatywnych opinii na temat organizacji zeszłych edycji. Żeby nie było tak czarno, to podczas rozmów z innymi biegaczami w Łodzi czy Poznaniu, usłyszałem, że zamierzają wybrać się na Śląsk i ten event biegowy. Trasa, jak to na wyżynach bywa, nie należy do najszybszych, jednak mnie martwią najbardziej opinie organizacyjne - czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia z poprzednich lat? No i kto wybiera się w tym roku do Katowic? Może ktoś z okolicy trenuje pod ten maraton i zamierza w nim debiutować, albo szuka partnera na wybiegania?
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Ja biegłem półmaraton w 2012 roku. To była moja druga impreza biegowa. Organizacja była dobra, przynajmniej dla mnie. W sobotę odebrałem pakiet(pokaźny), mogłem wybrać rozmiar koszulki, przymierzyć za "zasłonką" i wymienić w razie wypadku. Wtedy parking był za free(odbierało się pakiet w Kapeluszu). Strat był gorszy, bo miał miejsce pod spodkiem. Ulice pozamykane, a miejsc w KATO, w niedzielę koło 10 rano jak zawsze brak
Na trasie gąbki, kurtyny, masa picia(hica ogromna była wtedy!). Ale po biegu nie korzystałem z pryszniców ani depozytu, tylko od razu do auta i po sprawie.
A co do trasy, to w tym roku ma być nowa i bardziej płaska. Start pod SCC, co jest dla mnie złym pomysłem. Pokażmy ważne miejsca w Kato, a nie centrum handlowe...

A co do trasy, to w tym roku ma być nowa i bardziej płaska. Start pod SCC, co jest dla mnie złym pomysłem. Pokażmy ważne miejsca w Kato, a nie centrum handlowe...
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49