Ból mięśni oraz scięgna achillesowego

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
zameik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam , jestem gimnazjalistą w wieku 14 lat niskiego wzrostu. Dużo gram w piłkę oraz biegam ale , przez ostatnie 3 tygodnie strasznie dokuczają mi "mini urazy " głównie ból ścięgna Achillesa oraz mięśnia czterogłowego .
Strasznie mnie to denerwuje nie mogę biegać lub skakać . Nie wiem w czym leży przyczyna .
Ból jest nie znośny nie wiem co z tym zrobić . Rok temu zrobiłem sobie przerwę od grania i z tego co pamiętam troszkę mnie bolało , ale nie aż tak bardzo, ból szybko mijał i nie zwracałem na nie go uwagi , ale gdy dwa tygodnie temu chciałem podskoczyć prawa noga ani drgneła nie wiem kompletnie co się stało , dużo siedzę przed komputerem w jednej pozycji więc może to coś być , bo gdy dłużej siedzę mam takie ataki mocnego bólu jak ugnę nogę . Może to być też wina wzrostu bo rok temu urosłem 8,5 cm i dalej rosnę tym tempem a żeby dorównać ojcu brakuje mi jeszcze z 12 cm więc . Mój tata mówił mi że bardzo dużo urósł w moim wieku a też był niski .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ