biegi długie a piłka nożna

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Raaaf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam
chciałbym wystartować w maratonie warszawskim w tym roku. wiem że czasu jeszcze dużo (28września) ale biorąc pod uwagę moje umiejętności to chyba w sam raz. od dziecka gram w piłkę nożną, od 3 lat rzadziej ale mimo wszystko z raz, dwa razy w tygodniu.
Mam drobne problemy z utrzymaniem ciągłego biegu, piłka nożna to raczej interwały. ostatnio wyszedłem pobiegać i trasę 7km zrobiłem w ok. 35minut (czas liczony z drobnymi przerwami). jak biegać żeby wyzbyć się tych przerw?
przy okazji okropnie bolały mnie łydki (po grze w piłkę nigdy mi się to nie zdarzało) ale to może kwestia słabej rozgrzewki/braku rozciągania.
jak biegać póki co? mam czas w sumie przez cały tydzień ale chciałbym biegać 3-4razy w tygodniu.
PKO
Creative109
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Trenując Piłkę Nożną nawet te 2razy w tygodniu to i tak powinieneś dłużej biec i bez przerw. Też trenowałem Piłkę Nożną i przy trenowanych interwałach mogłem spokojnym biegiem biegać i biegać. Skąd u ciebie taki regres,to już nie wiem. Ile ważysz?
Bóle piszczeli to chyba fakt że za duży wysiłek i nadwaga? nie są przyzwyczajone do takiego obciążenia i stąd ból.
Rambo75
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zwykłe zakwasy. Po jakim terenie biegłeś? Bo jak minimalnie pod górkę to już mocniej obciążasz łydki. Może też wynikać z lekkiego biegania na palcach wtedy każdy krok robisz mocno pracując łydką.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ