800 m w jak najkrótszym czasie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Agnieszka956
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Za 3 miesiące mam podejść do testu sprawnościowego, powiedzcie mi, czy jest to możliwe, żebym przez 3 miesiące przebiegła 800 m poniżej 3 min? Nie mam wgl. kondycji, może podacie mi jakiś przykładowy trening.? :)
PKO
Damianek94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

pewnie ze tak :) podaj jakieś parametry by łatwiej było coś powiedzieć , ile masz czasu na trening i jaki zapał :trup: ?
:spoko: awf , policja, sraż pożarna ?
Agnieszka956
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

178cm 65 kg mogę trenować 2 razy w tygodniu przez pierwszy miesiąc ponieważ praca mi na więcej nie pozwala, ale po 1 miesiącu będę mogła już trenować 3-4 raz tygodniowo. Zapał mam wielki mimo, że nie mam kondycji. A egzamin sprawnościowy mam do szkoły oficerskiej
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Agnieszka956 pisze:178cm 65 kg mogę trenować 2 razy w tygodniu przez pierwszy miesiąc ponieważ praca mi na więcej nie pozwala, ale po 1 miesiącu będę mogła już trenować 3-4 raz tygodniowo. Zapał mam wielki mimo, że nie mam kondycji. A egzamin sprawnościowy mam do szkoły oficerskiej
To ile ty to pracujesz?
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim musisz sprawdzić w ile teraz pobiegniesz 800 m, bez tego ciężko będzie pomóc. Tylko koniecznie idź na stadion bo wszelkie endomonda, GPSy, foot pody i inne cuda będą zbyt mało dokładne.

2 treningi w tygodniu to bardzo mało, przy niskim poziomie wyjściowym coś tam mogą dać, ale de facto zostaną ci 2 miesiące na osiągnięcie celu. Tak szacunkowo, jeśli teraz, bez treningu, nabiegasz poniżej 3:30 to masz szanse zejść do tych 3 minut, jak pobiegniesz ok. 4 minut to będzie ciężko, chociaż czasem jak ktoś zaczyna z bardzo niskiego poziomu to robi szybki postęp.
Agnieszka956
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie biegam 4:10 bo dostaje straszną zadyszkę. Nie wiem od czego zacząć, czy cały czas mam biegać tyle ile wytrzymam, czy robić jakieś serie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ