Nie za bardzo rozumiem drugą część pytania, ale raczej niewiele się dowiesz.Mateusz Listek pisze:Mam pytanie ile kosztuje EKG wysiłkowe i czy po nim dowiem się czy stać mnie na sport zawodowy ?
EKG wysiłkowe (cena, wartość )
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
W tym celu to do wróżkiMateusz Listek pisze:czy pomoże to określić to czy będę w stanie kiedyś biegać zawodowo.

-
- Zaprawiony W Bojach
A dlaczego chcesz robić w ogóle badania? Masz jakieś kłopoty z sercem? Wysiłek podczas EKG będzie mizerny, założę się, że na każdym treningu męczysz 5 razy bardziej. Dlatego moim zdaniem zamiast EKG wysiłkowego lepiej zrobić 24godzinnego holtera...jeżeli w ogóle jest taka potrzeba.Mateusz Listek pisze:aha ... czyli jeśli podczas biegu nie ma komplikacji a EKG spoczynkowe na 12 fali wyszło bardzo dobrze to mam nie robić wysiłkowego ?
-
- Stary Wyga
To zrób sobie testy wydolnościowe a nie EKG.Mateusz Listek pisze:raczej nie ma potrzeby mam dobre EKG ... ale chciałem wysiłkowe bo myślałem że po nim ocenią czy jestem wydolny na zawodowca czy na robotnika .
PS. Standardowe ekg wysiłkowe w naszej służbie zdrowia zrobią ci w marszu na bieżni. Nijak się to ma do wysiłku jaki aplikujesz sobie na treningu.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:37
Według cennika LuxMed w Warszawie próba wysiłkowa kosztuje 125 zł.
Mam ją umówioną przez kardiologa więc dam znać do jakiej intensywności jest przeprowadzane
Mam ją umówioną przez kardiologa więc dam znać do jakiej intensywności jest przeprowadzane
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
To ja Ci mogę powiedzieć, że do osiągnięcia tętna submaksymalnego czyli 85% obliczanego z wzoru 220- wiek. Tak przynajmniej było w moim przypadku, a próbę miałem przeprowadzaną w LuxMed w Hotelu Marriott w Wawie.trucho pisze:Według cennika LuxMed w Warszawie próba wysiłkowa kosztuje 125 zł.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Nikt się nie będzie pytał Ciebie jakiego masz maxa. Po prostu robią ci próbę wysiłkową i jest kilka warunków przy których próba się kończy. Jednym z nich jest osiągnięcie tętna submaksymalnego liczonego z tego wzoru.Mateusz Listek pisze:radslo1 pisze:To ja Ci mogę powiedzieć, że do osiągnięcia tętna submaksymalnego czyli 85% obliczanego z wzoru 220- wiek. Tak przynajmniej było w moim przypadku, a próbę miałem przeprowadzaną w LuxMed w Hotelu Marriott w Wawie.trucho pisze:Według cennika LuxMed w Warszawie próba wysiłkowa kosztuje 125 zł.
jakie 220 minus wiek ?
w spoczynku aktualnie mam 44 a maksymalnie naliczyłem 200 tętno