Byłem u lekarza z podejrzeniem uszkodzenia jakichś mięśni w kolanie, ten zrobił USG i... nic, wszystko gra. Rok temu miałem artroskopię, po której wróciłem do biegania lecz po pół roku pojawił się ból, który znów nie pozwolił mi biegać. Lekarz powiedział, że wystarczy tygodniowa rehabilitacja(kinezyterapia+fizjoterapia) i wszystko wróci do normy.
Miał już ktoś z was tego typu problem?
Jest coś takiego jak źle rozćwiczone mięśnie po artroskopii?
- MICHAL-CS
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
czesc,
a czy po artroskopii miales w ogole jakas rehabilitacje? co bylo przyczyna artroskopii? i co podczas samego zabiegu wykonano?. masz pelna ruchomosc stawu? przyczyn bolu moze byc wiele. jakiego rodzaju jest to bol, gdzie sie on lokalizuje? na twoim miejscu zasiegnal bym jeszcze porady u dobrego fizjoterapeuty w poblizu miejsca zamieszkania. ortopedzi (o ile o takim lekarzu mowa) czesto bagatelizuja takie objawy, dla nich jesli cos nie jest czarne lub biale to nie widza problemu (oczywiscie nie wszyscy). wiec tak jak wspomnialem wczesniej, sprobuj sie wybrac do jakiegos dobrego fizjo na konsultacje.
pozdrawiam
a czy po artroskopii miales w ogole jakas rehabilitacje? co bylo przyczyna artroskopii? i co podczas samego zabiegu wykonano?. masz pelna ruchomosc stawu? przyczyn bolu moze byc wiele. jakiego rodzaju jest to bol, gdzie sie on lokalizuje? na twoim miejscu zasiegnal bym jeszcze porady u dobrego fizjoterapeuty w poblizu miejsca zamieszkania. ortopedzi (o ile o takim lekarzu mowa) czesto bagatelizuja takie objawy, dla nich jesli cos nie jest czarne lub biale to nie widza problemu (oczywiscie nie wszyscy). wiec tak jak wspomnialem wczesniej, sprobuj sie wybrac do jakiegos dobrego fizjo na konsultacje.
pozdrawiam
No własne nie miałem rehabilitacji, ale wróciłem po tym do biegania na pełnych obrotach i nie było problemów przez pół roku. Przyczynną artoroskopii było przesunięcie się rzepki przez co bolało mnie kolano przy bieganiu, więc lekarz zrobił wydłużenie troczków bocznych. Właśnie byłem u tego lekarza i sam mi zlecił rehabilitację, zaczynam w poniedziałek. Po tygodniu wszystko ma być ok.MICHAL-CS pisze:czesc,
pozdrawiam