Czy buty na zime/trial musza byc dostosowane do stopy?

Starling
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czesc,

Taka sprawa, szukam butow na zime i trial.
Mam stope pronujaca i zastanawia mnie, czy ta zaleznosc jest 'wazna' przy wyborze butow na miekkie podloze.
Tak sobie wymyslilem, ze noga i tak sie slizga, pracuje, lata w blocie/sniegu, czy buty dla pronatora cyz tez neutralne lub nawet dla supinacjii beda tu mialy jakiekoliwek znaczenie?

Pozdr.
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zależy. jeżeli po asfalcie biegasz w butach ze wsparciem, i jeżeli dobrze biega ci się w takich butach, wtedy w terenie też zapewne będzie dobrze biegało ci się w butach ze wsparciem.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Starling pisze:Czesc,

Taka sprawa, szukam butow na zime i trial.
Mam stope pronujaca i zastanawia mnie, czy ta zaleznosc jest 'wazna' przy wyborze butow na miekkie podloze.
Tak sobie wymyslilem, ze noga i tak sie slizga, pracuje, lata w blocie/sniegu, czy buty dla pronatora cyz tez neutralne lub nawet dla supinacjii beda tu mialy jakiekoliwek znaczenie?

Pozdr.
Większość butów do trailu i tak są konstruowane z akcentem na zwiększoną stabilizację.

Tak czy siak - to ma znaczenie i jeżeli potrzebujesz butów ze wsparciem do biegania po twardej nawierzchni i Ci dobrze służą, wskazane są buty terenowe ze wsparciem.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ