Bol nóg podczas biegu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
majeranek15
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie mam problem, gdy biegam to po chwili moje nogi robia sie ciezkie jak by mi ktos dawalil z 50 kg na nie. Bol(uczucie ciezkosci) jest pomiedzy kolanem a stopa po srodku. W trakcie tego odczuwam cos jak by noga "pęczniala" (pompuje sie jak balon do granic wytrzymalosci) i tylko wziąść przebic igla i krew trysnie cisnieniem. Dodatkowo w prawej nodze gdy biegne boli mnie 2 palec(ten przy grubym)
Ktos cos podpowie, moze ma podobnie albo mial.
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Moja podpowiedź: nie biegać. Ja nie śpiewam. Wiesz dlaczego? :hej:
majeranek15
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A dlaczego nie biegac, biegam juz pare miesięcy a to mam od tygodnia.
marAr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak często biegasz? Jeżeli twój organizm nie jest, że tak powiem, do tego stworzony, nie powinieneś biegać częściej niż 2-3 razy w tygodniu. Z tego co piszesz wynika, że Twoje nogi "mają dosyć", przeciążyłeś podudzia to często się zdarza jak jest za dużo.
tomek102
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oby nie doszło do zwyrodnienia. Poczytaj sobie ten artykuł
http://www.zapaleniestawow.eu/gonartroza.html
Sprawdz czy Twoje objawy zgadzają się z tymi w artykule i podejmij odpowiednie kroki
majeranek15
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Staralem sie biegac minimum 3 razy w tygodniu, miesiecznie dochodze nawet do 150 km biegania.
Doszla kolejna sprawa cytuje bo nie uzyskalem odpowiedz
"
Dzis dzien jak codzien czas na bieg, po okolo 5 km poczulem klucie w kolanie mysle zaraz przejdzie, az tu nagle jak by ktos cos mi w nie wbijal. Musialem przerwac, chcialem rozruszac lecz przez chwile ledwo szedlem co dopiero biec. Po parunastu minutach powolnym biegiem, kulejac dotarlem do domu. Co to moze sie dziac, klucie mam w prawym kolanie lekko ponizej rzepki na prawo od strony zewnętrznej."
Jak narazie robie sobie minimum tydzien odpoczynku od biegania, moze faktycznie za duzo wszystkiego, silownia, bieganie rowerek.

Zdjecie zapożyczone z google, bardzo podobne miejsce gdzie mnie bolało(kłucie) http://img20.imageshack.us/img20/1892/beztytuuzgz.jpg
arcco
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeśli to ból, jakby na boku kolana, to może nadwyrężone kolano, przyczepy mięśniowe w okolicy kolana. Na wiosnę też mi się to przytrafiło, w obu kolanach. Odpoczynek od biegania 2-3 tygodnie i żel przeciwzapalny, przeciwbólowy (jakieś Fastum itp.) i samo przeszło (lekarz przepisał fizjoterapię, ale terminy tak odległe, że przestało boleć, zanim zacząłem chodzić na nią). Później przed bieganiem masowałem trochę te okolice, żeby trochę rozgrzać.
Grzesiekbu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kolano w tym miejscu to standard itbs. Jak na drugi dzień z chłodzeniem po schodach. Jak boli podczas schodzenia to cóż trochę zachodu czeka Ciebie ale można się tego pozbyć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ