Kompresja by Compression Zone

luki2011
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moja opinia na temat produktów kompresyjnych firmy Compression Zone po części nawiązuje do przedstawionego dziś na łamach bieganie.pl artykułu Bartosza Olszewskiego (http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5976).

Z racji tego, że firma CZ jest dość młodą firmą na polskim rynku - działa dopiero od czerwca 2013 r. jak się zapewne przekonacie warto jej zaufać i rozwarzając zakup produktów kompresyjnych takich firm jak CEP czy Compressport również wziąść pod uwagę również produkty firmy CZ.

Obrazek

Osobiście posiadam opaski jaki i podkolanówki kompresyjne CZ, które używam od około 2-ch miesięcy. Nigdy wcześniej z kompresją nie miałem doczynienia i o samej kompresji też pisać nie będę.

Opaski jak i podkolanówki dostępne są w 4 rozmiarach oraz 3 kolorach. Materiał wykonania sprawia solidne wrażenie i jest miły w dotyku, a ściągacze zarówno w skarpetach, jak i opaskach nie są zbyt mocne i dość delikatnie opinają nogę. Oba produkty posiadają dodatkowe wzmocnienie łydki przez co łydka jest w stałym położeniu i zbytnio się nie spina. W mojej ocenie napewno na plus zasługują wyhaftowane napisy, które w niczym nie powstrzymują przepłwu powietrza oraz innych funkcji kompresyjnych.

Obrazek
Obrazek

Użytkując produkty CZ zauważyłem, iż świetnie sprawdzają się zarówno w czasie biegania jak i po - nogi zbytnio się nie męczą i szybciej dochodzą do siebie. Osobiście zwróciłem również uwagę, iż warto produkty kompresyjne używać w przypadku kontuzji np. łydki - poprzez ucisk i lepsze dotlenianie mięśni, mięśnie szybciej poddają się procesowi regeneracji.

Osobiście polecam wszystkim.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ