Sezon jesień-zima a Nike LunarGlide 4.

DarkNight
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak w temacie.Czy te buty będą się nadawać na ten sezon?Biegać będę po chodniku,jeśli sąsiedzi się ruszą to będzie odśnieżony,ale i tak nieunikniona jest woda/błoto(?) Buty te są w sprzedaży chyba od tego roku ale doświadczone osoby już po wyglądzie mogą ocenić czy but sie bedzie nadawał,więc czekam na odpowiedzi :)
Jeśli są to złe buty na ten sezon to jakimi je zastąpić? Najlepiej coś do 100zł,jak na razie nie za bardzo mogę wydać kolejne 300zł ;d
PKO
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Praktycznie każde standardowe buty treningowe nadają się na sezon jesień-zima. Musisz być gotowy na to, że czasem Ci się wybrudzą, ubłocą, trochę przemokną, ale nic im się nie stanie. Jeśli nie jesteś pedantem, możesz spokojnie biegać w Lunarach po śniegu czy błocie
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Sott23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegałem zimą w modelu z cyferką 3, wszystko było w porządku, podeszwa jest dość wysoka więc przy ubitym śniegu nie było problemów z przemakaniem, a jeśli w biegniesz w kałuże no to cóż...

Edit: a jeśli nie chcesz ich używać w tym okresie to może Kalenji?
DarkNight
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55

Nieprzeczytany post

Ok,dzięki. Pedantem nie jestem aczkolwiek na sezon wiosenny chciałbym aby jakoś wyglądały,wiec tu pytanie;czy można takie buty prać? Ręcznie czy pralka? Kolor butów jasnozielony więc nie trudno o zabrudzenia :D
Sott23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Używam białych które lekko poszarzały ale generalnie nic im nie dolega jeśli chodzi o estetykę, to też nie jest tak, ze wyjdziesz po deszczu i od razu będą uwalone, jeśli biegasz bo asfalcie, chodniku to zazwyczaj nie brudzą się tak szybko. Jeśli chodzi o pranie to robię to ręcznie, wkładki wyciągam i piorę osobno, na czas suszenia buta wkładam w czubki (palce) gazetę, tak zapobiegawczo, żeby się nie zwężały.
RunningFox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Znajomy ma tego Najacze i generalnie nie wygladaja na jakies wrazliwe, powinny dac rade.
Jesli ktoś szuka to mogę polecićłóżeczko
deni28s
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:13

Nieprzeczytany post

dobrze ze trafilem na ten temat :)
mam pegasusy 29 te swiecace oczojebne i ... ostatnio biegajac w okolicach lasku, bloto itp
trudno je domyc, szkoda ostro trzeć zeby zniszczyc material wiec szukam czegos na zime ...
myslalem o nike shield ale nie moge trafic promocja na moj numer (42)
myslalem o zwyklyh lunarglide'ach czarnych ale .. to wlasciwie duzo nie zmienia
ostatecznie przymierzam sie po prostu do czarnych butow do biegania i tyle (za malo kasy na szastanie shieldami)
Test Coopera 2,78 km 1 km 3m:40s 5 km 22m:10s 10 km 46m:13s
lena1546
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:44

Nieprzeczytany post

Lunarglidy4 owszem na każdą porę roku oprócz zimy. Nie nadają się na tą porę roku, bo nie mają agresywnego bieżnika i można "złapać zająca". Takie są moje odczucia, próbowałam w nich biegać zeszłej zimy i na śniegu nie spisały się za dobrze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ