Chciał bym się zwrócić o poradę do uzytkowników forum, otóż jakieś 2 miesiace temu zaczołem biegać po miesiacu miałem przerwe 2,5 tygodnia, staram sie biegać co 2 gi dzień a conajmniej 3 razy w tygodniu.
Nigdy wcześniej nie miałem doczynienia z sportami sporadycznie basen, mam 27 lat 108 KG i 198 cm wzrostu.
Podczas biegania jestem w stanie przebiec bez przerwy około +- 2km bez przerwy po takim dystansie fizycznie jest ok i mógłbym biec dalej ale zaczynam mieć strasznie krótkie oddechy aż zaczynam mieć wrażenie że za chwile sie zaczne dusić, gdy dochodze do takiego momentu przestaję biec i ide szybkim marszem do wyrównania oddechu jakieś 2 min i dalej biegnę ale jestm w stanie pobiec już tylko jakies 500 m i dalej dopada mnie duszenie, czy jest to normale dla osób które nigdy nie biegały wcześniej i nie miały żadnego praktycznie doczynienia ze sportami ? Czy może jest to słaba wydolność bądż coś z płucami i nic sie z tym nie da zrobić ?
Od czasu przerwys stosuje Chella mag B6 2 tabsy na wieczór przed dzien biegania.Zamierzem jeszcze dołożyć w przeciągu miesiaca jakieś BCAA co o tym sądzicie ?
Pozdrawiam wszystkich biegaczy