Witam, biegam od 4 miesięcy. Na swoim koncie mam już dwa półmaratony (2:13 i 2:18), kilkanaście wybiegów po 10km oraz mniejszych.
Zainteresowały mnie buty Newton Distance z racji tego, że jak wynika z opinii sa to buty do biegania "naturalnego".
I teraz pytanie. Czy dla osoby z tak niewielkim stażem jak ja, buty te będą odpowiednie czy skupić się bardziej na butach treningowych. Chciałem zaznaczyć, że biegam w większości po asfalcie oraz po lesie w proporcjach około 70:30.
Pozdrawiam.
Newton Distance
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Wątpię aby na forum znalazła się osoba biegająca w Newtonach. Ceny za te buty są kosmiczne + przesyłka w USA. Warto ryzykować niedopasowanie?
Luknij Merrell Bare Access. Do zdobycia za 180zł. Dużo ludzi na forum w nich biega.
Luknij Merrell Bare Access. Do zdobycia za 180zł. Dużo ludzi na forum w nich biega.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
są dostępne w Polsce.
Ergo z Warszawy je sprzedaje w pełnej gamie
ceny od 400 do 500 PLN
Ergo z Warszawy je sprzedaje w pełnej gamie
ceny od 400 do 500 PLN
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:29
Rozumiem. Z dostępnością nie będzie problemu.
Ponawiam pytanie.
Czy dla osoby z tak niewielkim stażem jak ja, buty te będą odpowiednie czy skupić się bardziej na butach treningowych?
Ponawiam pytanie.
Czy dla osoby z tak niewielkim stażem jak ja, buty te będą odpowiednie czy skupić się bardziej na butach treningowych?