Scieżka w Lesie Kabackim.

TrainHardWinEasy
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:28
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kochani moi, nie wiecie, czy ścieżka 10km, na której odbywa się GP Wawy, jest oznaczona co 1 km ? Czy są jakieś pkt. orientacyjne, by kontrolować tempo, czy jedynym wyjściem jest zegarek z GPS ?

Pozdrowionka.
PB: 5k - 19:14(2013) // 10k - 39:28(2013)// 21k-1:27.23(2014) //
Targets 2014: 5k - 17.XX // 10k - 36.XX //

"Prędkość zabija...tych, którzy jej nie trenują"

Tomasz
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli ostatnio nic się nie zmieniło, to w Lesie Kabackim żadnych oznaczeń nie ma.
Wyjściem - poza GPS - jest sprawdzenie na mapie odległości pomiędzy kolejnymi skrzyżowaniami ścieżek i zapisane tego, co by nie zapomnieć w czasie treningu ;)
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Adam Ko. pisze:Jeśli ostatnio nic się nie zmieniło, to w Lesie Kabackim żadnych oznaczeń nie ma.
Nic się co prawda nie zmieniło, ale oznaczenia i to dokładne, w Lesie Kabackim od dość dawna są.
Teraz nawet dwojakiego rodzaju, ale oba na trasie GP:
- trasa "żółta" - żółte znaki na drzewach (cyfry) po prawej stornie alejek, z tym, że pomiędzy 3 a 4km, tam, gdzie jest taki trójkąt lasu wychodzący w stronę Józefosławia, trasa biegów GP ścina ten trójkąt ścieżką w lewo przez las, a trasą żółtą należy pobiec kawałek dalej do wierzchołka trójkąta i zawrócić dopiero przy szlabanie, dzięki temu jest pełne 10km.
Trasa wymierzona dość dokładnie. Start przy drzewie oznaczonym żółtym kółkiem, po lewej stronie ścieżki, jakieś 50m od końca asfaltu.
- trasa "biała" - to jakaś nowość (nie wiem, kto znaczył): znaki białe na tej samej trasie, ale z pewnym przesunięciem - ze 150m przed żółtymi, są jednak wyraźniejsze, pod cyfrą jest zawsze podwójna biała kreska i zaznaczone jest nawet pierwsze 500m. Niestety nie wiem, jak jest tu rozwiązana sprawa pomiędzy 3 a 4km, ani jak z dokładnością tej trasy.
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze: Nic się co prawda nie zmieniło, ale oznaczenia i to dokładne, w Lesie Kabackim od dość dawna są.
Kajam się. Trzy lata tam biegam i nie zauważyłem, co nie w najlepszym świetle stawia moją spostrzegawczość.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Eee, bez przesady, ja biegam trochę dłużej ale za to w totalnym zamyśleniu zdarza mi się nie zauważać innych biegaczy w tym znajomych, serio ;).

Za to wczoraj zauważyłam, że "trasa biała" to po prostu oznakowana na nowo rasa GP, z tym, że start znajduje się jeszcze na asfalcie pomiędzy torami kolejowymi a w biegiem do lasu, oznaczenie po lewej stronie, później oznaczone jest 500m i dalej co km po prawej stronie alejki, duże białe cyfry dwukrotnie podkreślone białą linią. Widoczne z daleka (oznaczenia trasy żółtej znacznie gorzej widoczne, rzeczywiście trzeba po prostu wiedzieć, gdzie są ...).
ODPOWIEDZ