Witam!
Mam problem z kolanem i chciałbym poprosić Was o pomoc.
Boli mnie kolano (połączenie górnej części rzepki z resztą stawu). Zrobiłem RM i w opisie jest napisane, że uszkodziłem łąkotkę przyśrodkową. Lekarzowi nie pasowały objawy do tego co mi napisano w interpretacji, ale dał skierowanie na artroskopie. Inny lekarz stwierdził, że na tym samym RM są widoczne: duża plica i prawdopodobnie zerwanie troczka przyśrodkowego. Niby wszystko jest ok, bo dostałem skierowanie na artroskopie, więc w końcu jest szansa na powrót do sportu. Ale mam do Was pytanie:
- czy podczas artroskopi łąkotki przyśrodkowej (bo na skierowaniu to jest powód operacji) sprawdzą mi resztę stawu w poszukiwaniu jakichś zmian? czy może całkowicie zaufają badaniu lekarza wystawiającego skierowanie? Mam nadzieję, że lekarz też człowiek i będzie dało się z nim porozmawiać przed operacją, ale żyjemy w Polsce....
Za wszelkie Wasze wypowiedzi z góry dziękuję
PS. Na razie jestem na etapie zapisywania się do szpitala w Piekarach na artro, a następna wizyta u lekarza dopiero w styczniu...Czas oczekiwania na wizytę u ortopedy w Piekarach Śląskich wynosi 2-2,5 miesiąca, co do operacji to napisze jutro.
Pozdrawiam
rezonans magnetyczny, łąkotka ....
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- dianaaa
- Wyga
no normalnie to powinni Ci sprawdzic cale kolano bo to ma na celu badanie artroskopowe i raczej to co jest napisane na skierowaniu nie robi rożnicy chociaz normalnie lekarz nie musi pisac dokladnie o co chodzi wystarczyloby napisac ze kieruje na badanie artroskopowe stawu kolanowego a oni i tak zrobili by swoje. pozdrawiam
Diana
-
- Rozgrzewający Się
Witam ponownie!
Dzięki za odpowiedź- będę spał spokojniej....
Czas oczekiwania na zabieg wrzuce jutro, jak
nie upadne z wrażenia...
Dzięki za odpowiedź- będę spał spokojniej....
Czas oczekiwania na zabieg wrzuce jutro, jak
nie upadne z wrażenia...
-
- Rozgrzewający Się
Witam!
Upadłem, ale wracam by napisać...
Nie przyjmują ludzi ze skierowaniami z zewnątrz
(ja u nich mam wizyte dopiero w styczniu).
Dowiadywałem się jeszcze jak sprawa wygląda w Górnośląskim Centrum Medycznym, tam też trzeba mieć konsultacje ich lekarza, a najbliższe terminy na artroskopie są w okolicach sierpnia.
Nie wiem, czy się śmiać czy plakać....
Upadłem, ale wracam by napisać...
Nie przyjmują ludzi ze skierowaniami z zewnątrz
(ja u nich mam wizyte dopiero w styczniu).
Dowiadywałem się jeszcze jak sprawa wygląda w Górnośląskim Centrum Medycznym, tam też trzeba mieć konsultacje ich lekarza, a najbliższe terminy na artroskopie są w okolicach sierpnia.
Nie wiem, czy się śmiać czy plakać....
- dianaaa
- Wyga
no to nie przedstawia sie to zbyt ciekawie ja jedynie moge Ci polecic dodatkowo szpital w ktorym ja sie leczylam i moich specjalistow, tylko ze raczej bedziesz mial do nich spory kawalek i tez najpierw trzeba sie skonsultowac z tamtejszym lekarzem ale jest za to dodatkowy plus bo chociaz pacjentow maja duzo to kolejki nie sa zbyt dlugie, no i najwiekszy plus to bardzo dobrzy specjalisci =], jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej to zapraszam
g-g: 1032759
dianaaa@op.pl
g-g: 1032759
dianaaa@op.pl
Diana