Brak energi - ..
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć mam pytanie!! Mam 15 lat.. Biegam 4-5 razy w tygodniu nie dużo to jest bardziej trening na szybkość.. Siłownie mam 4 razy w tygodniu!! Ćwicze już tak rok tego i tego. Od 3 miesięcy zauważyłem że nie mam siły na nic!! Najgorzej jest od 8-13 godziny wtedy w szkole nie moge wytrzymac bo mi sie spac chce!! Teraz to bez drzemki w dzien nie wytrzymam!! Diete mam ustaloną.. Więc to raczej nie to.. Robiłem morfologie i nic nie wyszło?? Zrobiłem sobie przerwe 2 tygodniową i też nic!??
Dzień bez biegu to dzień stracony!!
Dzień bez siłowni to dzień regeneracji!!
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Jestem co prawda amatorem, ale dla mnie to wygląda na objawy przeciążeniowe wywołane zbyt dużymi obciążeniami nieodpowiedno dobranymi do wieku.
Ten trening szybkościowy to jest robiony jakoś z głową, czy też po prostu zapie....sz ile sił w nogach?
Kiedy dojdziesz do siebie to nie wiem, wiem natomiast, że nie należy samemu sobie bez wsparcia trenera aplikować takich obciążeń-w sumie 8-9 razy w tygodniu trening na siłowni lub biegowy!
Tego to chyba nawet w klubach zawodnicy w Twoim wieku nie robią.
Radziłbym zrobić przerwę, w trakcie której co najwyżej jakaś pływalnia,spacery ale wszystko znacznie poniżej możliwości i łagodnie.
A po wakacjach poszukaj sobie jakiegoś klubu inaczej z Twoim zapałem wcześniej czy później się zarżniesz.
Ten trening szybkościowy to jest robiony jakoś z głową, czy też po prostu zapie....sz ile sił w nogach?
Kiedy dojdziesz do siebie to nie wiem, wiem natomiast, że nie należy samemu sobie bez wsparcia trenera aplikować takich obciążeń-w sumie 8-9 razy w tygodniu trening na siłowni lub biegowy!
Tego to chyba nawet w klubach zawodnicy w Twoim wieku nie robią.
Radziłbym zrobić przerwę, w trakcie której co najwyżej jakaś pływalnia,spacery ale wszystko znacznie poniżej możliwości i łagodnie.
A po wakacjach poszukaj sobie jakiegoś klubu inaczej z Twoim zapałem wcześniej czy później się zarżniesz.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- chodziarz
- Rozgrzewający Się
4 razy w tygodniu siłownia ?!
Jako biegacz wystarczy że bedziesz chodził 2 razy, tylko nie teraz tylko w okresie przygotowawczym.Teraz jest okres startowy i siłownię mozesz odpuscic(jesli oczywiście startujesz).
No i skoro jestes przemeczony to powinienes spać więcej, szczególnie przed polnocą i wiecej pic wody niegazowanej
Jako biegacz wystarczy że bedziesz chodził 2 razy, tylko nie teraz tylko w okresie przygotowawczym.Teraz jest okres startowy i siłownię mozesz odpuscic(jesli oczywiście startujesz).
No i skoro jestes przemeczony to powinienes spać więcej, szczególnie przed polnocą i wiecej pic wody niegazowanej
Let's win!
-
- Rozgrzewający Się
W gruncie rzeczy jakbym dać siłownie 3 razy w tyg to by było jeszcze ciężej bo bym musiał duzo parti robic na jednym treningu a takto rodzielone mam na 4 dni!! Ale chyba zalece się do waszych rad chociaz tak już robie od roku<lol>!
-
- Rozgrzewający Się
Moj kumpel koksi sie na silce od 1,5 roku 5 razy w tygodniu i jakos wytrzymuje-Swir
A co do braku energi i potrzeby snu po poludniu to wedlug mnie w tym wieku to norma
sam czesto musze sie kimnac,chociaz biegam 2 razy w tyg rekreacyjnie :D

- ScamZ
- Rozgrzewający Się
Spróbuj troche odpuscić bo i tak nic Ci nie dają Twoje "nadludzkie", jak na ten wiek obciążenia! Zobaczysz ze jezeli troche poluzujesz jedno badz drugie ( biegi lub silownia) od razu bedziesz mial lepsze osiagniecia no i więcej energii. A może warto zainwestować w koncenrat napoju izotonicznego? Lub w HMB ( choć nie wiem czy w twoim wieku jest to zalecane...)
Trudno nie wierzyć w nic..
-
- Rozgrzewający Się
No dobra wiec potrzebuje rady jak to skorygować a więc
pon-
biegi=5 km wolno 5x60m 2x100m 3x60m
brzuch
wt
siłownia=triceps+klata
śr
siłownia=plecy+przedramie+brzuch
biegi=5km wolno 5-7x100m
czw.
biegi=tak jak pon
piątek
siłownia=biceps+barki
biegi-10 minut truchtu 4x300m
sobota
siłownia=nogi+brzuch
biegi-10 km rozbiieganie
niedizela
wolne
Co byście zmienili .. Ćwicze na mase bo chce troche przybrac!! Ale celem jest poprawa 1000m które mam bardzo słabe!! Pije gainera 2x na dzień!!
pon-
biegi=5 km wolno 5x60m 2x100m 3x60m
brzuch
wt
siłownia=triceps+klata
śr
siłownia=plecy+przedramie+brzuch
biegi=5km wolno 5-7x100m
czw.
biegi=tak jak pon
piątek
siłownia=biceps+barki
biegi-10 minut truchtu 4x300m
sobota
siłownia=nogi+brzuch
biegi-10 km rozbiieganie
niedizela
wolne
Co byście zmienili .. Ćwicze na mase bo chce troche przybrac!! Ale celem jest poprawa 1000m które mam bardzo słabe!! Pije gainera 2x na dzień!!
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
kulas - jaki jest cel Twoich treningow?
musisz sobie na to pytanie odpowiedziec
musisz sobie na to pytanie odpowiedziec
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
-
- Rozgrzewający Się
Wiedziałem że cos takiego bedzie!! Powiecie mi wybieraj siłownia albo bieganie! Celem jest nabranie żeby dobrze wyglądac, i poprawić czas na 1000m i ogólnie kondycje!!
wzrost 175 waga 62 kg
wzrost 175 waga 62 kg
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
kulas nie chodzi o to ze musisz z czegos zrezygnowac
ale zastanow sie czy faktycznie ta "masa" jest Ci tak potrzebna
biegaj 4 razy w tygodniu, rob duzo gimnastyki silowej
nie rezygnuj z silowni - ale moze 2 razy wystarcza?
ale zastanow sie czy faktycznie ta "masa" jest Ci tak potrzebna
biegaj 4 razy w tygodniu, rob duzo gimnastyki silowej
nie rezygnuj z silowni - ale moze 2 razy wystarcza?
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]