Trening na poprawę szybkości

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
SergioKunAguero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie
Przeszukałem Państwa forum znalazłem wiele cennych wskazówek, które na pewno mi się przydadzą i w z wielkim uznaniem chylę przed Pańswtem czoło .. Jednakże chciałbym się Państwa poradzić mianowicie ...

Chciałbym poprawić swoją szybkość, dynamikę i start do piłki .Jak widać zależy mi na atrybutach piłkarskich .Czy mogliby Państwo ułożyć mi program treningowy – ja przedstawię wszystkie informacje .

Mam lat 28 .Ważę 72KG przy wzroście 1.76.
Miałem 1,5 miesiąca przerwy od jakiejkolwiek aktywności fizycznej . Przedtem regularnie co najmniej raz w tygodniu grałem na orliku a potem na hali w piłkę nożną, również co najmniej raz w tygodniu jeździłem rowerem i grałem w tenisa. Również miałem krótki epizod z planem treningowym ,który dostałem od kolegi ,który uprawia zawodowo piłkę nożną (oto on http://speedy.sh/S4rCj/plan-przyspieszenie.jpg ) .

Mam blisko murawę piłkarską z której mogę korzystać – pogoda nie jest zła zakupiłem sobie odpowiednie obuwie i odzież sportową zimową .Zakupiłem również pulsometr a na dniach dokupię do niego sensor biegowy . Według testu OwnIndex ,który jest porównywalny ze wskaźnikiem maksymalnej zdolności organizmu do przyswajania tlenu (VO 2maks.) stosowanym do określania wydolności aerobowej mój wynik to 56 i jest określany jako bardzo dobry .

Ostatnie 3 dni zaczął w domu ćwiczyć oto jak:
Czwartek 27grudnia – rozciąganie +brzuszki
Piątek 28 Grudnia – rozciąganie + pompki
Sobota – wolne na regeneracje
Jutro w niedziele planuje iść pobiegać – ustalić swój HRmax i lekko pobiegać .

Czy mógłbym Państwa poprosić na bazie tego co napisałem o ułożenie planu treningowego (trening indywidualny ale też może być z piłką ) .Byłbym bardzo wdzięczny – pozdrawiam .
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

O jakim ty Panstwie mowisz? Polska? :hejhej:

Pytanie: Czemu nie idziesz na forum pilkarskie? Tu chodzi o bieganie.
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To forum jest opanowane przez miłośników biegania od 5km w górę.
Nie ma to nic wspólnego z szybkością, której ty poszukujesz.

Start do piłki to głównie siła. Trzeba popracować na siłowni plus skoczność plus bieganie krótkich odcinków (do 40m).
To typowy trening dla sprintera specjalizującego się w startach halowych na 60m.
Ale szczegółowy plan... to się nie da przez internet.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ